KØ: Stillestående kø fra Søgne og gjennom Songdalen i morgentimene. Foto: Aud Borø

SØGNE/SONGDALEN: Vegtrafikksentralen ble nedringt av bilister i kø til og fra Søgne i morgentimene i dag.

— Jeg får meldinger om at køen er fryktelig lang nå, det var en som nevnte 5-6 km. Ut fra telefonene vi får inn, virker det som om køene er blitt lengre enn tidligere. Det er bare å beklage, sier Anne Berget, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen klokken 07.30. Køene sto på E 39 til og fra Søgne. I vestgående retning sto køen fra Shell-stasjonen på Hellemyr. Også i Vågsbygd og på Langenesveien var det lang kø i morgenrushet.

Køen sto også på Vesterveien som følge av trafikkulykke på Vesterveien.

Løste seg opp

Ifølge Ole Christian Leestang, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, glir trafikken mye bedre klokken 09.28. — Vi har fått mange klager tidligere. Nå virker det som trafikken flyter bedre. Det er fortsatt stor trafikk inn mot Kristiansand, sier Leestang.

Allerede klokken 07.00 tirsdag morgen sto køen fra Søgne.

Ifølge prosjektleder i Statens Vegvesen, Jan Helge Egeland, skulle arbeidet ha vært ferdig før morgenrushet.

— Vi har gravd noen krysninger over E 39 og lagt ned noen rør. Arbeidet tok lengre tid enn planlagt, fordi det var mer fjell i grøfta enn vi hadde trodd. Vi måtte til med å sprenge og sånt. Asfalteringen ble dermed også forsinket. Arbeidet er avsluttet nå, og køen skal nå løse seg opp og gå som vanlig. Det er bare å beklage til alle som har stått i kø, sier prosjektleder Jan Helge Egeland.

KØ: Mange har tatt Langenesveien på grunn av køen ved Brennåsen. Dermed står køen også her ved Sagmyra. Foto: FVN-tipser

Skal bedre flyten

Arbeidet som er i gang skal bedre fremkommeligheten på E 39 og gjøre det lettere for folk fra Rosseland og Nodeland å komme inn på veien.

— Arbeidet er et godt tiltak som skal gjøre at vi unngår så mye kø som det har vært i Brennåsen-området. Vi har jobbet hver natt i forrige uke for å unngå ulemper for trafikantene. Men slike arbeider som foregår langs en trafikert vei, kan til tider forårsake ulemper for bilistene. Nå må vi bare beklage det som har skjedd og prøve å forbedre oss, sier Egeland.

- Er disse køene noe folk må belage seg på fremover?

— Nei, nei, nei. Dette skal ikke skje igjen, sier Egeland.

ARBEID: Arbeidet som pågikk ved Brennåsen er nå avsluttet, og arbeidslaget har trukket seg bort fra veien. Foto: Vidar Udjus

På Vegtrafikksentralen hadde kø-bilister ringt inn og fortalt om stillestående kø før klokken 07.00.— Det pågår asfaltarbeid som ikke er ferdig før om tre kvarters tid. Dette er vanligvis nattarbeid som skulle vært ferdig til klokken seks, sier trafikkoperatør Berget.

Tipsere meldte til Fædrelandsvennen at køen sto fra Lunde klokken 07.00 på grunn av asfaltarbeid ved Brennåsen. Køen står også på E 39 mot Søgne, fra Shell-stasjonen ved Hellemyr. Folk må ifølge Berget regne med å bruke ekstra tid til jobb.

— Det er morgenrush nå i tillegg, så de som skal den veien, må nok beregne ekstra tid, sier Berget.