KRISTIANSAND: Normalt venter styreleder Olsen til at alle som ønsker det i styret har fått sagt sin mening, før han tar ordet. I dag åpnet han før alle andre med en oppsiktsvekkende lang argumentasjon for hvorfor styret ikke burde iverksette utredning av ett sykehus.

Han trakk fram at andre sykehus i Helse sør-øst står foran i køen, fordi de har dårligere bygningsmasse, at argumentet med å bilegge striden mellom Arendal og Kristiansand vil være bortimot betydningsløst i en slik diskusjon og ikke minst pekte han på de store økonomiske problemene det ville skape for sykehuset å skulle investere i nytt sykehus.

Men en rekke av styremedlemmene mente det er riktig å få fram fakta om realismen eller mangelen på det, i forhold til å få bygd ett nytt sykehus.

Jan Oddvar Skisland var klarest:

— Jeg har mer tro på at framtiden vil gå i retning av ett sykehus. Det er et sterkt press fra sentrale miljøer både på universitet og blant politikere for å se på muligheten for ett sykehus. Jeg mener ikke vi skal ta debatten nå, men det er ikke skadelig med mer informasjon, sa han.

Flere styremedlemmer uttrykte ønske om å få dokumentert mangelen på realisme. Styrelederen forsøkte gang på gang å stanse innspillene og få lagt saken død. Han prøvde også å få avsluttet saken, og gå over på en ny, på et tidspunkt da flere av styremedlemmene ikke opplevde at det var trukket noen konklusjon.

Til slutt gav han seg og sa han og direktør Jan-Roger Olsen sammen skal se på hvordan styret kan få mer informasjon om temaet, uten å sette i gang en full utredningsprosess.