FLEKKEFJORD: Vest-Agder fylkesting vedtok tirsdag å følge innstillingen fra hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder fylkeskommune.

Dermed gir fylkestinget klarsignal til at det bygges tunnel mellom Hidra og Flekkefjord.

Likevel står fylkeskommunen fritt til å avlyse anbudskonkurransen uten ansvar for eventuelle økonomiske tap tilbyderne måtte ha ved å levere inn tilbud som ikke lar seg realisere innenfor det vedtatte totalbudsjettet.— Det har vært ett steg frem og to steg tilbake i denne saken. Nå håper jeg anbudene sendes ut allerede i ettermiddag, sa Anne Margrethe Larsen (Venstre) i fylkestinget, skriver Agder.

Bakgrunnen for at saken ble behandlet på nytt, var at kostnadene er ventet å bli 80 millioner kroner høyere enn da fylkestinget sa ja til tunnelen i 2010. Antatt prislapp er nå 423 millioner kroner.

— KrF er også enig i innstillingen med tillegg. Vi biter tennene sammen for kostnadsøkningen. Dette handler om ferjebetaling til evig tid, eller en tunnel som er nedbetalt på 20 år. Flekkerøytunnelen viser at dette lønner seg på sikt, sa Thore Westermoen (KrF), ifølge Agder.