SØTT SPEILBILDE: Kitty på 8 uker elsker å se seg selv i speilet hver morgen. Det ser ut som hun har funnet en ny bestevenn i seg selv.
HVITE POSØRER: Tre maltesere små, innsendt av Rita Gumpen. Suzy (8 år), hennes sønn Messi (1 år), og hennes datter Daisy (2 år) liker å posere foran kamera, forteller matmor.
DOVENHUND: Hunden Vesla (8 år) er en Bichon Frisè. Hun liker seg best i kurven sin, forteller Siri Carina Fidje.
LESEHUND: Gina er en hund etter bøker, sier Silje Abrahamsen.
TRØTT: Bulldogen Bertha viser oss et stort gjesp i sommervarmen. Hildegunn Kjelland er stolt eier.
TRØST: Tiger og Sylvester trøster hverandre etter en 34 timers reise fra New Zealand til Norge. Fremdeles finner de hverandre hver kveld og sover tett sammen i senga til matmor Elisabeth Tackoor.
MALER I KULDA: Pussi trives godt i snøhuler. Mon tro om hun allerede gleder seg til vinteren? Innsender er Anne Marie Bergli (9 år) fra Vigeland i Lindesnes.
BYBADING: Hildegunn Kjelland og Bulldogen Bertha på bytur. Fontenen, som har fått mye plass i media i det siste, utgjør et fint plaskebasseng for den firbente.
TILBAKELENT: Dobermannen Yembi koser seg i sofaen på Langenes i Søgne. Innsendt av Kim Erik Skeie.
VAN(N)SKELIG: Pondus drikker vann fra flaske hver dag, får vi vite. Seksåringen bor på Mosby, og er sendt inn av Cecilie Nygaard.
MIDDAGSHVIL. Bente Øvland fra Birkeland har sendt inn bilde av Ninas pus som hviler seg på sofaen.
MUSEJAKT: Katten Lazarus på musejakt. Han var en gammel og bestemt katt, og alle dyra hadde respekt for han. Ingen fikk plukke han på nesen. Blinkskudd av Siri Carina Fidje.
INNPAKKET I PAPIR: En papirpose blir et godt skjulested for en katt, enten den vil gjemme seg eller er på jakt. Innsendt av Siri Carina Fidje.
EKSTRA TÅ: Denne pelsdotten het Totten, fordi den var skipskatt og hadde en ekstra tå. Den ble to år, og hadde pels myk som silke, forteller Siri Carina Fidje.

AGDER: Selv stuper vi snart i det, og presenterer finalistene til Sørlandets kuleste kjæledegge. Men før den tid; en siste runde med morsomme bilder. — Labradoren Buddy tar sats og stuper så langt til havs han kan når han får sjansen, sier matmor Solfrid Kasti til Fædrelandsvennen.

I tillegg til å være en badenymfe, er Buddy en hund etter god musikk. Når matmor setter seg ved flygelet, kommer den firbente løpende for å bidra.— Den setter seg ned ved siden av og setter i gang med å synge. Favorittene er Beethoven, Chopin, Mozart og Vamp. Vi har mye morsomt med denne synginga, og han får fram latteren hos mange når han setter i gang. Alt i alt er han en aldeles nydelig kjæledegge som vi i familien er utrolig glade i.

Det tviler vi ikke på. Men det finnes enda flere av dem der ute; høyt verdsatte kjæledegger. Blant de 121 bidragene vi har fått inn, vil vi torsdag presentere fem finalister som du kan stemme på. Lørdag kan du se bildet av Sørlandets kuleste kjæledyr. Kos deg med malende katter og lykkelige hunder så lenge.