Speaker: Jan Helge Reckmann har vært fast speaker de tre årene Skalldyrrittet har fungert. Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet - sykkelløp under Skalldyrfestivalen 2013 Foto: Espen Sand
I de yngste klassene ble det delt ut premier til alle deltakerne. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Dette er et fantastisk arrangement, både for de aller minste og oss eldre, smiler Øystein Hjorteland, idrettsinstruktør og bestefar til Benjamin.

Sammen syklet de barnerittet under Skalldyrfestivalen. En liten runde i Furulunden på en god halvtime. Etter løpet var bestefaren imponert over barnebarnet.

— Han har nettopp kastet støttehjulene, så det er godt gjort å bli med på denne runden. Før han fikk ordentlig sykkel hadde han en "løpesykkel" uten pedaler som han brukte. Det har han fått god balanse av, sier Hjorteland.

Til tross for det populære sykkelløpet i Mandal, mener han at vi generelt burde sykle langt mer enn vi gjør i dag.

Få belastningsskader

— Det er en kjempebra måte å komme seg fram på. Man kommer langt på kort tid, og så får man ikke belastningsskader slik man ofte gjør når man jogger. Man burde innført sykling i skolen, spesielt for skolene som ligger rundt Furulunden, mener han.

Lørdag formiddag arrangerte Mandal Sykkelklubb Skalldyrrittet for tredje året på rad. Rundt 300 deltakere deltok i de fire oppsatte løpene. Selve hovedløpet, det ni mil lange landeveisløpet fra Mandal-Laudal-Konsmo-Vigeland-Mandal, huset 200 deltakere. Jan Helge Reckmann, medlem i sykkelklubben, mener rittet er blitt en suksess.

— Det har utviklet seg skikkelig. I år har vi blant annet løp for de aller minste med trehjulssykler. I år er også flere av sponsorene til stede med egne telt. Vi er kjempefornøyde, mener Reckmann i arrangørgruppen.