VESTOVER: Den nye strekningen skal være godt skiltet, slik at bilistene finner fram i de nye feltene og den utvidede rundkjøringen. Fra Songdalsvegen fra høyre på bildet vil bilene nå flette seg inn med bilene på E 39. Foto: Jan Helge Egeland
NYTT FELT: I rundkjøringen er det nå to felt, som skal gi bedre flyt gjennom. Foto: Jan Helge Egeland

SONGDALEN: Fredag morgen åpnet det nye krysset i Brennåsen. Rundt klokken 15.00 skjedde det første trafikkuhellet.

Ifølge Budstikka skal tre biler har vært innvolvert i uhellet. Kollisjonen skal skjedd der hvor trafikken blir flettet inn i ett felt før en kommer til rundkjøringen.

-Lær kjøremønsteret

Fædrelandsvennen snakket med prosjektleder for den nye rundkjøringen fredag formiddag. Han hadde da dette å si:

— Det viktige nå er at bilistene lærer seg det nye kjøremønsteret. Når dette får satt seg, så skal effekten bli god, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Jan Helge Egeland.

-Fløyt bra

Fredag morgen var han på plass for å se an trafikken, da de første bilene fikk prøve den nye og utbedrede strekningen forbi Brennåsen.

— Siste arbeid ble gjort i natt, og det fløyt bra da jeg var der. Fredager har ikke mest trafikk, men rushkøen startet ikke før ved Shell-stasjonene på Fidjane, sier Egeland.Blant utbedringene er en utvidelse av rundkjøringen fra ett til to felt, flettefelt i begge retninger og et nytt påkjøringsfelt fra Songdalsvegen.

Riktig felt

Ifølge Egeland blir det viktig for bilistene å lære seg kjøremønsteret dersom trafikken skal gli godt.

— Man må velge riktig felt inn i rundkjøringen. Skal man vestover til Søgne holder man til høyre, mens man holder til venstre dersom man skal til Kristiansand.Påkjøringsfeltet fra Songdalsvegen flettes også med E 39 inn til ett felt, før det nye flettefeltet åpner seg opp igjen 160 meter før rundkjøringen. Her blir det viktig å legge seg i riktig felt for ikke å hindre trafikken.