MANDAL: Det er støttespillere til Bjørkelid i Holum – der hun kommer fra – som drar dette i gang.

Organisasjonen hennes, som heter "Operasjon Grensehjelp", driver i dag primært med nødhjelp blant burmesiske flyktninger som sitter fast på grensen mellom Burma og Thailand. Disse tilhører Shanfolket. For dem er situasjonen fremdeles kritisk, selv om de politiske forholdene har bedret seg for en del andre grupper.

De kan ikke reise tilbake, og slipper heller ikke inn i Thailand. De mangler mat, helsestell, hus og varme klær. Inger Lise Bjørkelid klarer likevel å få hjelpen over grensen og inn i Burma.

– Hjelpen drives hundre prosent av frivillige gaver, der basaren i Holum er den viktigste bidragsyteren, sier en av støttespillerne, Magnus Lindland.

Reiste ut

Inger Lise Bjørkelid reiste til Thailand 20 år gammel, og har nå vært i grenseområdet i 13 år. Hun jobbet først på et barnehjem, der hun etter kort tid fikk eneansvar for både drift og finansiering. Etter at andre overtok dette ansvaret, startet hun i 2008 "Operasjon Grensehjelp". Også dette arbeidet har hun drevet alene med litt sporadisk hjelp.

– Arbeidet til "Operasjon Grensehjelp" har vært omfattende. Der er bygd flere skoler, og hun har lært opp burmesiske ungdommer som nå er lærere. Det er også bygd flere leirsykehus, forteller Lindland.

Selger lodd

I ukene før basaren vil det bli solgt lodd på flere av butikkene i Mandal.

– Vi håper at folk tar mange lodd og at så mange som mulig støtter opp om selve basaren, sier Lindland.

Basaren holdes 20. april på Holum Bedehus.