LILLESAND: I mars i fjor ble en pakke med seks cannabisfrø sendt fra Nederland til Coop post i butikk i Sørlandsparken.

Sendingen var adressert til en mann i Lillesand.

Forsendelsen ble avslørt av politiet, som aksjonerte mot boligen en drøy måned senere. I huset ble det funnet 63 cannabisplanter og flere hundre glass som inneholdt narkotisk sopp.

Tre menn er nå tiltalt i saken og må møte i Kristiansand tingrett i januar neste år.

Potensial på ett kilo

Ifølge tiltalen ble cannabis-frøene innført av en 29 år gammel mann. En måned før postforsendelsen til Kristiansand ble avslørt, skal 29-åringen ha innført like mange cannabisfrø med posten fra Nederland til Gardermoen.

29-åringen er sammen med en annen 29-åring tiltalt for å ha dyrket fram 21 cannabisplanter med et produksjonspotensial på ett kilo, samt oppbevaring av 60 gram marihuana.

De er også tiltalt for å ha forsøkt å dyrke fram 42 mindre cannabisplanter.

Det ble også funnet 63 cannabisplanter og noe produksjonsutstyr i boligen. Foto: Politiet

Forsøkte å dyrke 445 sopp

Den andre 29-åringen og en 34 år gammel mann er tiltalt for å ha dyrket fram og oppbevart 227 gram sopp i den samme boligen.

De skal også ha forsøkt å ha dyrke fram 445 narkotiske sopp i glass.

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt beslaget, som ble gjort 8. juni i fjor.

– Glassene inneholdt sopp i forskjellige utviklingsstadier, noen var helt ferdige. Vi beslagla også en del utstyr til dyrking av cannabis og sopp, sa etterforskningsleder Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennen da beslaget ble kjent.

Erkjente delvis straffskyld

Ifølge Saanum var det såkalt cubafleinsopp eller cuba-sopp (Psilocybe cubensis) som ble funnet. Soppen vokser ikke i naturen slik som fleinsopp, men kan dyrkes fram.

To av de tiltalte ble pågrepet i boligen da politiet slo til. Den tredje ble pågrepet kort tid senere. Politiet opplyste i juni at alle delvis erkjente forholdene i avhør, men det er uklart hvordan de stiller seg til tiltalen som nå foreligger.