LINDESNES/OSLO: Samferdselsdepartementet sier at Lindesnes kommune må ta i mot pengene de er tilbudt i statsbudsjettet, ellers går pengene tapt. Dette gjelder i første omgang de 30 millioner man kan få i 2009. Totalt handler det om til sammen 400 millioner kroner.

Ryker ut av køen

Dette betyr at politikerne må godta Statens vegvesens forslag til E 39-trasé — eller glemme pengene. De får ikke legge traséen slik et flertall i kommunestyret har gått inn for.

Dette slo statssekretær Geir Pollestad fast under møtet med Lindesnes-politikerne i formiddag.

Statssekretæren sier samtidig at statsbudsjettet er klinkende klart i sine betingelser for neste år. Lindesnes kommune må si ja til det foreliggende reguleringsforslaget - ellers ryker Lindesnes kommune ut av pengekøen.

KRØTERSTI: Her like vest for Vigeland er E 39 så smal at veibanen ikke kan merkes med gul midtstripe. FOTO: TORE-ANDRÉ BAARDSEN.

Står på sitt

Samtlige politikere på møtet sier til Fædrelandsvennen at de fortsatt står på sitt, med forbehold om endringer etter gruppemøter kommende uke.

— Jeg er dypt skuffet over dette, og jeg hadde håpet på et annet utfall, men jeg innser at kommunens flertallet vil holde på sitt, sier ordfører i Lindesnes, Ivar Lindal til Fædrelandsvennen.

Pål Dalhaug fra Høyre er også skuffet.

— Jeg er skuffet for at det ikke har kommet frem noe nytt. Mitt parti vil etter alle solemerker holder på sitt, sier Dalhaug.

Det samme sier samtlige andre politikere på møtet. Dermed ser det ut til at pengene ryker.

Spurte om å få endrevilkårene

I møtet i formiddag møtte en delegasjon på åtte fra kommunestyret i Lindesnes samferdselsdepartementet, for å høre hvilke muligheter det er for at man - på tross av at kommunestyret har nedstemt Statens vegvesens E 39-trasé - kan få beholde pengene som kommunen er tilgodesett på statsbudsjettet.

Møtet er satt: Her har delegasjonen satt seg sammen med statssekretær Geir Pollestad (t.v.) på toppen av bygget til Samferdeselsdepartementet fredag formiddag. Ellers fra venstre: Pål Dalhaug (H), Nina Skrøvje (Ap), ordfører Ivar Lindal (KrF), Kåre Steinar Hansen (Sp), Sem Høiland (FrP) og Per Olav Skutle (V). Foto: Jarle R. Martinsen

Ønsker tunnel

  • Jeg håper på et klar svar fra departementet i dagens møte, sa Ivar Lindal til Fædrelandsvennen tidlig fredag.

Lindal tilhører kommunestyrets mindretall i saken.

Flertallet vil forsøke å få tillatelse til å omdisponere bevilgede midler til strekningen øst for traséforslaget, Audna-Fardal, med tunnel og broløsning.

I tillegg vil man utarbeide en alternativ trasé videre vestover fra Fardal og inn i Lyngdal.