Kruse Smith er allerede i gang på svømmehalltomten. Den gamle svømmehallen er borte. Svømmebassenget er dekket til, og skal etter hvert bli varmtvannsbasseng. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Ett sted går den økonomiske grensen. Sånn er det alltid. Politikerne har sagt 130,5 millioner kroner som absolutt grense. Det blir likevel et fantastisk anlegg likevel, sier prosjektleder for svømmehallen, rådgiver i Vennesla kommune, Tellef Mykland.

Litt stusselig

Hovedtrener i Vennesla svømmeklubb, Geir Amundsen er helt enig i det. Samtidig synes han det blir litt stusselig uten boblebad og plaskebasseng for de minste.

— Vi ble informert om dette på et møte mellom prosjektledelsen og lag og foreninger tirsdag. Boblebad og plaskebasseng koster henholdsvis 800.000 kroner og 300.000 kroner. Nå synes jeg alle gode krefter bør gå sammen om å få de to tingene inn igjen i prosjektet. Det vil bety veldig mye for trivselen i bassengene, sier han.

Amundsen sier svømmehallen blir fantastisk sett med svømmeklubbens øyne. Men for den jevne bader teller nok ting som barnebasseng og boblebad en del.

Les også:

Les også:

Les også:

Ber om sponsormidler

Vennesla kommune kan godt tenke seg å motta gaver i anledning utbyggingen:

Ja, hvis bedrifter vil sponse og lag og foreninger samle inn, er det helt topp

— Ja, hvis bedrifter vil sponse og lag og foreninger samle inn, er det helt topp. Da skal vi få inn igjen deler av de tingene som nå er utelatt av prosjektet, sier prosjektleder Mykland i kommunen.

Han er enig i at både boblebad og barnebasseng hadde løftet prosjektet og gjort det triveligere for besøkende.

— Vi har opsjon på barnebasseng og boblebad, og disse tingene kan legges inn igjen i prosjektet hvis vi finner penger. I forhold til badstue og kaldkulp har vi sagt nei lenge. Det er nok ute for godt i dette prosjektet, sier Mykland.

- Dråpe i bassenget

Badstue og kaldkulp er kostnadsberegnet til rundt 3,5 millioner kroner. Det vil kreve et ekstra tilbygg.

— Badstue kan komme inn igjen når vi skal renovere Venneslahallen om noen år. Da som et eget prosjekt, sier Mykland.

Amundsen i svømmeklubben er enig i at badstue trolig blir for dyrt nå.

— Boblebad er nest viktigst. Aller viktigst er barnebassenget som vil bety mye for barnefamiliers opplevelse av anlegget. 300.000 kroner er jo en dråpe i bassenget når vi tenker på at prosjektet koster over 130 millioner kroner, sier han.

Amundsen er allerede i gang med å ringe bedrifter i håp om en løsning.

Revmatikerne kjøper dyser

Revmatikerforeningen har varslet at den vil bevilge 100.000 kroner til massasjedyser. Disse skal monteres i varmtvannsbassenget. (det er det gamle bassenget som bygges om til varmtvannsbasseng).

En av kommunestyrets ivrigste brukere av dagens svømmehall og badstue har vært Arbeiderpartiets Geir Wehus.

— Ja, jeg er mye i badstua etter herresvømming. Men jeg vil ikke kommentere denne saken. Vi har satt en ramme, og den har kommunestyret sagt skal holdes. Så ingen kommentar om behovet for ny badstue fra meg, sier han.