— Det er en ny storm på vei , men den blir ikke like kraftig som «Nina», sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk Institutt til Fædrelandsvennen.

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel hvor de advarer mot lokalt mye nedbør, stort snøfall, sterk vind opp mot storm styrke og stor snøskredfare. Snøskredvarslinga ber folk holde seg unna bratte fjell.

Overgangen til mildvær i lavlandet kan gi vanskelige kjøreforhold også i lavlandet.

— Opp mot 35 millimeter nedbør kan det komme i løpet av dagen. Det blir regn i lavlandet og snø i fjellet. I tillegg er det varslet periodevis liten storm langs kysten. Det aller meste kommer første del av dagen, så roer det seg litt. Men uværet kommer til å gi vanskelige kjøreforhold, spesielt i fjellet, sier meteorolog Børje Johansson.

Sterk kuling

Stormen «Nina» herjet både langs kysten og i fjellet. Stormen førte blant annet til at et tak ble revet av, Hovden ble isolert og både riksvei 9 og fylkesvei 45 er fortsatt stengt.

— Sterk vind fra sør og sørvest gjør at det kommer til å blåse sterk kuling både ved kysten og i fjellet. Det blir ekle forhold i fjellet, forteller Stenmark.Snøgrensa er ventet å ligge på cirka 300 moh. fra morgenen av, men kryper opp til rundt 600 moh. utover dagen.

Snø og regn

Det er også varslet en del nedbør og lyn- og tordenbyger i løpet av torsdagen.

— Stormen starter på morgenen og går over i løpet av kvelden, så den blir ganske kortvarig. Men det er en del nedbør i prognosene, både på fjellet og i lavlandet, sier Stenmark.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ: 20.000 husstander var uten strøm