Saken skal nå opp i formannskap og bystyre. Innstillingen går på at man skal sette i gang med arbeidene på veien uten å vente på sivilombudsmannen.

Avdelingsingeniør Esben Gundersen peker på at det kan være økonomisk gunstig å sette i gang dette tiltaket samtidig med vann og avløp. Her er kontraktene allerede skrevet. Han tror gevinsten kan være ganske stor.

Stengingen av veien forbi Gamle Møglestu har vært en torn i øyet for mange lillesandere. Trafikken er stor, og har blitt enda større etter at ny ungdomsskole er på plass. I dag må bilistene kjøre en omvei på over to kilometer via Stykkene.

Gundersen peker på at det er opp til kommunen om en klage på et vedtak skal utsette igangsettelsen av et prosjekt. Dette blir en skjønnsmessig vurdering der blant annet sannsynligheten for at klagen når fram har betydning. De fem klagerne mener at barns og unges interesser ikke har blitt tatt nok hensyn til. Her er svaret at kommunen har fulgt en sjekkliste som ble vedtatt i bystyret i 2011. Saken har etter administrasjonens oppfatning hatt en bred deltakelse med folkemøter, annonsering og brev til naboer, heter det.