— Vi har hatt et trafikkuhell hvor ei jente er påkjørt, sier operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

- Det har altså vært en trafikkulykke?

— Ja, en trafikkulykke, som har skjedd etter at politi var kommet til stedet. Ut fra det har vi varslet spesialenheten, sier Andersen, som avkrefter at det har vært en politijakt i forkant av hendelsen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, så skal hendelsen ha skjedd på riksvei 42 Frolandsveien like ved gamle Bråstad skole. Ifølge Sørlandet sykehus er den involverte jenta 17 år gammel.

Mye politi på stedet

Ulykken ble meldt til operasjonssentralen klokken 01.25.

Kriminaltekniker Bjørn Grongstad på Bråstad i natt. Foto: Baard Larsen

Et vitne som Fædrelandsvennen har vært i kontakt med opplyser at flere uniformerte patruljebiler var på stedet ved 03-tiden. Kjegler var satt opp i veibanen og politiet gjorde da undersøkelser på stedet.

Lettere skadet

— Hvordan er den involverte jentas tilstand?

— Hun var bevisst, sier Andersen.

Sørlandet sykehus Arendal opplyser i natt at den involverte jenta er lettere skadet.

Da Fædrelandsvennen ankom stedet like etter klokken 04 i natt, hadde de fleste ressursene fra politiet forlatt stedet. Kriminaltekniker Bjørn Grongstad fra Agder politidistrikt var fortsatt på stedet og opplyste at han hadde fått forbud fra operasjonsleder om å uttale seg om hendelsen.

Det var omtrent tre plussgrader, våt veibanen og lettskyet vær på ulykkesstedet i natt.

Kriminaltekniker Bjørn Grongstad fra Agder-politiet undersøkte i natt en hvit varebil som var involvert i ulykken på Bråstad. Foto: Baard Larsen

Ulykkesbil tauet innUlykkesbilen, en hvit varebil, ble tauet inn til Statens vegvesen sin trafikkstasjon på Stoa.

Inne i en hall ved trafikkstasjonen gjennomførte kriminalteknikeren undersøkelser på bilen. Også overingeniør Einar Kalaoja fra ulykkesgruppa i Statens Vegvesen var i natt kalt ut for å bistå i forbindelse med ulykken.

Etterforsker politiet

Ifølge operasjonsleder Andersen er politiet sparsomme med opplysninger på grunn av at Spesialenheten for politisaker er koblet inn.

Fredag lunsj sendte Agder politidistrikt ut pressemelding om at Spesialenheten valgte å ikke starte etterforskning i saken, og politiet melder at kvinnen er lettere skadd.