— Det har vært en episode mellom to personer, der det har blitt benyttet kniv, opplyser Lars Hyberg, vaktleder ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

Onsdag ettermiddag ble en mann knivstukket i Vågsbygd. Han skal ikke ha livstruende skader, men er innlagt på intensivavdelingen ved Sørlandet sykehus. Foto: Tormod Flem Vegge

Klokka 18.45 twitret politiet om at en mann var stukket med kniv i Vågsbygd i Kristiansand, ikke langt fra kjøpesenteret Amfi Vågsbygd.

Knivstikkingen skjedde rundt klokka 17.00. Den fornærmede, som er 23 år, ble fraktet til Sørlandet sykehus. En mann i 30-årene er pågrepet, siktet for knivstikkingen.

Skjedde i en bolig

Den siktende ble pågrepet i nærheten av åstedet klokka 17.50, etter at flere politipatruljer aksjonerte.

— De involverte er av utenlandsk opprinnelse og snakker lite norsk, opplyser Agder politidistrikt på Twitter.

Sikrer spor

Knivstikkingen skjedde i en fellesbolig for asylsøkere, ifølge politiet.

Onsdag kveld holdt to polititjenestemenn vakt ved boligen i Vågsbygd, før kriminalteknikere entret huset.

— Krimteknikere er i huset for å sikre tekniske bevis. Parallelt med dette foregår det taktisk etterforskning i form av vitneavhør, forteller Hyberg.

Siktet for legemsbeskadigelse

Mannen som er pågrepet er siktet for legemsbeskadigelsebegåttunder særdeles skjerpende omstendigheter.

— Etter hvert som vi får flere opplysninger i saken, vil det bli vurdert å utvide siktelsen, forteller Berit Woxen, jourhavende jurist ved Agder politidistrikt.

På intensiven

Den fornærmede mannen får nå behandling på Sørlandet sykehus for knivskadene. Sykehus opplyser ved 21.30-tiden at han er lettere skadet.

— Sørlandet sykehus karakteriserer ikke skaden som livstruende, men mannen er blitt innlagt på intensivavdelingen, opplyser Lars Hyberg.

Mannen som ble pågrepet i forbindelse med knivstikkingen avhøres onsdag kveld på Kristiansand politistasjon.