— Dette er fantastisk godt. Vinden har latt oss være i fred, og vi har sol her oppe, sier en munter Sture Christian Pilegård, daglig leder ved Hovden skisenter.

Agder har vært utsatt for mye nedbør og sterk vind så langt i vinter. Hovden er intet unntak.

— Vi er ikke bortskjemte med soldager her oppe, nå er det strålende forhold. Det har vært forferdelig uvant vær i hele desember og januar, sier Pilegård.

Prepareringsmaskinene har dermed fått muligheten til å gjøre en god jobb, og forholdene er svært gode i bakkene på Hovden. Alt er åpent foran helga.

Terrengkjøring

I Brokke meldes det om pudderforhold.

— Det ser fint ut etter at det har snødd det meste av uka. Det er kjempeforhold, både i preparerte løyper og i terrenget, sier Svenn Magne Brokke, daglig leder ved Brokke alpinsenter.

Etter at vinden har løyet har de fått produsert snø som skal ligge på lager og forhåpentligvis rekke til påske. Nå er også deler av parken åpen – med noen hopp.

Da mangler det bare én ting.

— Nå venter vi bare på sol. Var det ikke ei helg med sol i begynnelsen av måneden? På værmeldingen fremover ser jeg bare snø, sier Brokke.

Mange folk i bakkene

Tross dårlig vær har anlegget vært godt besøkt i vinter.

— For to helger siden, da alle på kysten fikk beskjed om å ikke kjøre riksvei 9, var det mange folk her. Januar er vanligvis en litt rolig måned, men det har vært overraskende bra, sier han.

Også på Bortelid har skientusiaster strømmet til.

— Det har vært veldig bra, med mye besøk. Vi ligger faktisk litt foran tallene fra tidligere år, så jeg er positivt overrasket, sier Lasse Liestøl, daglig leder ved Bortelid skisenter.

Bortelid skisenter er godt besøkt så langt i vinter. De ligger foran tallene fra tidligere år. Foto: Bortelid skisenter

Det har kommet masse snø de siste dagene, og dybden er over én meter. Av totalt 11 mil med langrennsløyper, er det tråkket rundt ni mil.

Til topps

På Eikerapen produseres det snø.

— Vi må jo det skal vi overleve i vår bransje. Vi åpner til toppen i helga, det er der vi produserer nå, sier driftsleder ved Eikerapen alpinsenter, Kenneth Abrahamsen.

Dermed blir hele bakken åpen. På lørdag er det kveldskjøring i familiebakken. Siden forrige helg er det kommet opp mot 40 centimeter med snø. Grønn løype på fire km., og blå løype på seks km. til Storslåtta er preparert.

Det ser også ut til å bli en god helg for de to sørligste skianleggene.

Ikke redd for regn

— Vi har plenty med snø, og har åpent hver kveld og i helgene, sier Helge Lien, daglig leder ved Lia Skisenter. Han frykter ikke regnet som er meldt.

Til helga åpner Eikerapen trekket helt til toppen. Foto: Eikerapen alpinsenter

— Nei, det er bare bra. Da får vi pakket det ned litt og får skikkelig grunnlag. Da kan det heller komme litt ny snø oppå, sier han.I Tveit er snødybden på rundt én meter.

— Vi har nok av snø, og vi får håpe det varer. Vi regner med å klare å holde åpent en god stund, selv om det skulle komme regn, sier Erlend Røynaas, driftssjef ved Tveit skisenter.

Han melder om godt besøk så langt, og gode forhold i bakken.