Det er ikke mye igjen av den 20 fots store plastsjekta som brant på Flekkerøy fredag kveld. Foto: Tore André Baardsen
Det er ikke mye igjen av den 20 fots store plastsjekta som brant på Flekkerøy fredag kveld. Foto: Tore André Baardsen
Det er ikke mye igjen av den 20 fots store plastsjekta som brant på Flekkerøy fredag kveld. Foto: Tore André Baardsen
Tore Thomassen mistet båten som han det siste året har lagt ned flere hunder arbeidstimer på å sette i stand. Foto: Tore André Baardsen

– Det hele skjedde utrolig fort, og vi må vel bare være glade for at brannen oppsto mens båten lå inntil brygga. Jeg våger ikke tenke på hva som kunne ha skjedd dersom vi hadde vært langt ute på sjøen, sier Tore Thomassen.

Det var ved 22-tiden fredag kveld at det begynte å brenne i den 20 fots store plastsnekka til 38-åringen fra Flekkerøy. Sammen med en venninne hadde han vært ute og fisket torsk. På hjemturen bestemte de seg for å gå i land på ei brygge som hører til ei hytte i Flekksundet.

Hjerteskjærende hyl

– Vi satt på hyttas veranda og hygget oss, da venninnen min plutselig ropte at båten brant. Vi tenkte begge straks på hunden hennes som var blitt igjen om bord. Jeg prøvde først å ta meg om bord, men måtte gi opp da båten i løpet av sekunder var omkranset av et flammehav. Vi ble stående hjelpeløse på land og høre på den lille terrierens hjerteskjærende hyl. Det eneste jeg fikk utrettet var å løsne fortøyningene og dratt båten litt bort. Dermed spredte heldigvis ikke brannen seg til trebrygga, sier Tore Thomassen.

Trist hundeeier

Han forteller at venninnen var i sjokk og nå er forferdelig lei seg over tapet av hunden sin. Selv må 38-åringen konstatere at flere hundre arbeidstimer på sjekta bokstavlig talt har gått opp i røyk.

Båten som Tore Thomassen anslår var verdt 50.000 kroner var ikke forsikret. Han håper de i det minste kan få erstattet mobiltelefonene på reiseforsikringen. Både telefoner og en lommebok lå igjen i båten.

Ringte politiet

Tore Thomassen bor ikke så langt unna Flekksundet, og de to gikk etter brannen hjem til ham for å ringe til politiet. Det gikk imidlertid en stund før politiet svarte på det nummeret som han hadde fått opplyst hos nummeropplysningen. I mellomtiden var det blitt iverksatt leting etter mulige savnende ved den brennende båten.

Heldigvis på land

Båteieren er sjeleglad for at det ikke skjedde noen minutter tidligere. Det var helt tilfeldig at de bestemte seg for å gjøre en liten stopp akkurat der.

– Det var utrolig leit at hunden brant inne. Stakkars venninnen min. Jeg hadde ikke sjanse til å redde den. Båten var helt overtent, sier 38-åringen fortvilet.

Redningsaksjon

Klokken var 22.54 da politiet, brannvesenet og Hovedredningssentralen for Sør-Norge ble varslet om båtbrannen.

– Meldingen kom fra et øyevitne som fortalte at det var full fyr i en båt like ved Flekkerøy, kunne operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt opplyse fredag kveld.

Alle nødetater ble sendt mot stedet. Luftambulansen, Redningsskøyta "Kaptein Egil J. Nygård" og Losskøyta ble rekvirert. Da hjelpemannskaper ankom stedet var imidlertid båten allerede utbrent.