Det var ved 03-tiden lørdag 2. november 2013 på torvet i Mandal at voldsepisoden fant sted. 24-åringen var ute i Mandal sentrum sammen med noen kamerater da det oppstod klammeri.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Den fornærmede 23-åringen ble først dyttet og slått av tre eller fire personer. Tiltalte var på dette tidspunktet i klammeri med en annen person, og hadde ikke noe med fornærmede å gjøre.

Sparket i hodet

I dommen fra Kristiansand tingrett fremgår det at tiltalte var hissig og ble forsøkt holdt igjen. Men da han kom seg løs, stormet han uprovosert bort til fornærmede og sparket han i hodet og i skulderregionen.

Fornærmede var på det tidspunktet allerede slått ned, og ble sparket av 24-åringen samtidig som han forsøkte å reise opp overkroppen fra bakken.

På Sørlandet sykehus ble det konstatert at 23-åringen hadde pådratt seg brudd i nesen og i kragebeinet.

Møtte ikke opp

Kristiansand tingrett dømte den tiltalte til seks måneders fengsel. Han må også betale fornærmede 25.000 kroner i oppreising i tillegg til saksomkostninger på 1500 kroner.

Retten vurderte voldshandlingen til å være uprovosert, og mener at 23-åringen var forsvarsløs da hendelsen skjedde. Det er skjerpende for dommen.

Dommen er basert på vitner. Både tiltalte og fornærmede var beruset og husket ingenting fra hendelsen. Tiltalte er domfelt fire ganger tidligere.