Elgen ble dratt ut på veien etter avlivningen. Den er nå solgt til en som skal bruke kjøttet. Det er snakk om en fullvoksen elg med slaktevekt rundt 200 kilo. Foto: INGE ODDERSTØL

— Vi sporer det vi kan. Jegerne hadde den nesten lørdag ettermiddag, men den glapp. Sannsynligvis er ulven også skadet. Elgen har gjort kraftig motstand, siden ulven har gitt den opp og forlatt den levende, sier Inge Oddersøl på Odderstøl gård i Iveland.

Blødde kraftig

Fredag ettermiddag kom han over elgen som sto i veikanten ned til gården. Den blødde kraftig fra lårene, brystet og halsen. Ulven har bitt seg gjennom kjøttet nesten over hele underkroppen til elgen.

— Den var kraftig svekket. Jeg kunne gå helt bort til den, uten reaksjon. Det var bare en ting å gjøre, den måtte skytes. Vi snakker om en elg på rundt 200 kilo slaktevekt. Ulven har altså gått til angrep på en fullvoksen elg, sier Odderstøl.

Ikke tvil om ulv

Rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn, Harry Normann Thorsen er ikke i tvil om at ulven står bak elg-angrepet.

— Vi har sikret oss avføring slik at vi får DNA. Jaktlaget i Aust-Agder som jakter ulv, har sporet den hele lørdag. De fant kampplassen og de kan ulevespor. Der var mye hår og blod i snøen. Det ser ut som ulven også kan være skadet. Jeg fikk informasjon om at de nesten hadde den på skuddhold. De så den ikke, men de var nærme. Plutselig snudde den, og unnslapp, sier Thorsen.

Kampplassen har vært på heia mellom Odderstøl og Grosås i Iveland. Hvor mange jegere som var i aksjon lørdag, visste ikke Thorsen.

Spore hele natten

Inge Odderstøl er klar på at ulven skal bøte med livet.

— Du kan si at ulver også har krav på liv. Denne er skadet. Dessuten skal det ikke være ulv på Agder. Vi ønsker den vekk, sa han lørdag kveld.

Da var han langt til skogs sammen med en annen jeger.

— Vi skal spore i hele natt til søndag. Forhåpentligvis blir ulven skutt i løpet av søndag, når dagslyset kommer, sier Odderstøl.

Med meterdyp snø er det tøffe forhold i skogen nå.

Tøffe forhold i skogen

Harry Normann Thorsen i naturoppsynet sier elg og rådyr sliter, særlig fordi det siste døgn har kommet et is- eller skarelag på en halv centimeter.

— Ulven går også kraftig gjennom i så dyp snø. Jeg vil benytte anledningen til å be folk holde hundene sine i bånd. Elg og rådyr kan bli veldig skadet hvis de må flykte i den snøen vi har nå, sier han.