Tidligere friidrettstopp siktet for korrupsjon

Oslo (NTB-AFP): Tidligere president Lamine Diack i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) er siktet og under etterforskning for korrupsjon.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

82-åringen, som ga seg som president i august, er av franske påtalemyndigheter siktet for såkalt «passiv korrupsjon» og hvitvasking. Han er også mistenkt for å ha holdt flere dopingsaker skjult, skriver nyhetsbyrået AFP. Senegaleseren ble onsdag løslatt mot kausjon.

Ifølge den franske tv-kanalen iTele er Diack og hans rådgiver Abil Cisse mistenkt for å ha mottatt penger fra Russlands friidrettsforbund for å skjule dopingmisbruk blant russiske utøvere. Det er foreløpig uklart hvor mange dopingprøver de mistenkes for å ha dekket over.

Også IAAFs tidligere antidopinglege Gabriel Dolle er siktet i saken.

Verdens antidopingbyrå (WADA) og IAAFs uavhengige etiske komité har begge hatt etterforskninger pågående parallelt. Det er informasjon fra disse som har ført til at franske myndigheter har grepet inn.

— Det er bra dette blir tatt tak i og etterforskes, for vi vil ikke ha den type atferd i vår sport, sier den norske friidrettspresidenten, Tore Hordnes, til NRK. (©NTB)

Publisert: