LILLESAND: — Vi har pågrepet to menn etter ransforsøket. Den ene ble stoppet i en rød Mini Cooper i krysset Brokedalsveien / Skauveien, mens den andre ble pågrepet på bopel i Lillesand, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland, på Twitter.

Hun takker samtidig publikum for tips i jakten på den ettersøkte bilen. Pågripelsen skjedde like etter klokka var blitt halv ett, drøyt to timer etter at ranet av Rimi-butikken fant sted.

Er kjenninger

Operasjonsleder Stausland kan bekrefte at begge de pågrepne er kjenninger av politiet, men kan av hensyn til den videre etterforskningen ikke gå inn på detaljer omkring saken.

— Det stemmer at begge de to mennene er fra Lillesand. De er henholdsvis 27 og 29 år gamle og kjenninger av politiet, svarer overbetjenten på direkte spørsmål omkring de to siktede.

Bilen de to brukte, tilhører en kvinne i Vest-Agder. Hva som er koblingen mellom henne og de to ranerne er ikke avklart ennå.

Samme adresse

Da bevæpnede politistyrker slo til mot en leilighet i Furulia fredag ettermiddag, var det i samme bygg som det var politiaksjon i april i fjor.

Den gang jaktet politiet på en mann som hadde knivranet et apotek i byen. En da 26 år gammel mann ble senere pågrepet i saken.

— Jeg kan ikke kommentere om noen av de to har tilknytning til knivranet av et apotek i Lillesand i fjor vår, forteller Stausland til Fædrelandsvennen.

— Han er ikke her. Vi får lete videre, var meldingen fra enhetene på stedet inn til politiets operasjonssentral etter at politiet brøt seg inn i boligen i Furulia.

Forsøkte å rane matbutikk med kniv

Rimi-butikken på Tingsaker ble forsøkt ranet av to personer fredag formiddag. Foto: Baard Larsen

Klokka 10.40 meldte politiet om at det har vært et ransforsøk i Lillesand.— En matbutikk på Tingsaker har blitt forsøkt ranet, fortalte operasjonsleder.

Politiet opplyste videre at ranerne hadde vært bevæpnet med kniv. De forsvant fra stedet i en rød Mini Cooper (den samme som senere ble stanset), og kjørte i retning Solheimsområdet.

Rimi-butikken ble stengt etter ranet, og en krimtekniker fra Kristiansand ble sendt til stedet.

Væpnet aksjon

Her tar politiet seg inn i leiligheten som de mistenker at tilhører en av ranerne. Foto: Baard Larsen

Like før klokka 12 tok åtte væpnede politimenn seg inn i en leilighet som tilhører en av de to som er pågrepet for ranet.Politiet brøt opp samtlige dører i leiligheten, men fant ingen.

Samtidig var krimteknikeren ved Fosslia. Der hadde han funnet en hanske som han mistenker å tilhøre en av ranerne. Det ble også funnet noen spor ved Fosselia som gikk mot Tingsakerbakken.

To timer etter at ransforsøket ble begått var begge de mistenkte pågrepet.

Følger opp de ansatte

ICA Norge har blitt varslet om ransforsøket. Kommunikasjonsrådgiver, Lise Mette Kjellberg, kan fortelle at de har en egen handlingsplan for oppfølging av ansatte etter ran, og at det er den som nå blir brukt.

— Det å bli utsatt for noe sånt er skremmende for de fleste, og ikke noe hyggelig. Men det virker som om det her har gått veldig greit, heldigvis. Uansett vil de ansatte bli fulgt godt opp, sier hun.

Hun benytter samtidig anledningen til å rose politiet.

— Det tok jo ikke lang tid før de to ble pågrepet, politiet har gjort en god jobb, skryter hun.