KRISTIANSAND: — Du kan jo kjøre i 50 kilometer i timen på de 20 meterne, spøker Guy Andre Marcel Le Gall til Fædrelandsvennen.

Han snakker om avstanden mellom to skilt på veien ved Kjærrane i Kristiansand. Det første skiltet sier at det nå er slutt på 30-sona. Rundt 20 meter etter markeres det at kjøregrensa igjen er 30.

Kjørte rute 19

Bussjåføren la merke til den noe merkverdige skiltingen da han kjørte rute 19 til Suldalen. Han bruker å snu på en snuplass i området.

— Det røde 30-skiltet er nokså nytt, tror jeg, sier han.

— Kanskje to forskjellige avdelinger hos de ansvarlige har satt opp hvert sitt skilt, spekulerer Le Gall, som ikke er helt sikker på hvem som er ansvarlig for skiltingen.

- Mye rart

Le Gall har kjørt buss i Kristiansand i 14 år, først som bussjåfør i Bussen Trafikkselskap AS, og nå som sjåfør i Nettbuss Sør.

— Jeg er ofte oppmerksom på detaljer ved veiene, og legger merke til skilting. Det er en del rar skilitng å se når man kjører buss, forteller han.

- Hva tenkte du da du så de to skiltene ved Kjærrane?

— Jeg tenkte: Hva er riktig her? Skal man gi gass og bremse?

- Morsomt

- Synes du det var morsomt?

— Ja, det er jo morsomt, sier bussjåføren, som synes det stort sett går greit å tolke det meste av skiltingen i Kristiansand.