Så langt i mesterskapet er Tiril Eckhoffs 18.-plass fra jaktstarten det beste resultatet Norge har prestert individuelt på kvinnesiden. Onsdag gikk Fossum-løperen offensivt til verks, men løpet ble ødelagt allerede på første skyting, der det ble tre bom.

— Det gikk jo rett i dass, det. Når du starter med tre bom på en normal så har du lyst å gå inn i skogen i stedet for å gå tilbake til standplass, sa Eckhoff.

Hun klarte å snu situasjonen og skyte fullt på de to neste seriene. Men tre nye bom på siste skyting sendte henne ned på 52.-plass etter et relativt godt løp i sporet.

— For å være helt ærlig vet verken Stian (trener) eller jeg hva som skjedde. Jeg skyter en knallbra samling. Det er noe som skjer med siktet mitt eller med vinden. Jeg vet ikke hva. Men jeg skrudde meg opp igjen og skjøt fullt på annen skyting. Jeg er glad at jeg klarte å snu det, la Eckhoff til.

Bror og trener Stian Eckhoff fikk ingen spesielt hyggelig dag på jobben. Han var som nevnt usikker på hvorfor Tiril Eckhoffs første fem skudd satt nede til venstre. (©NTB)