KRISTIANSAND: Den brikken heter Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Vi er veldig glade for å fylle den siste etasjen i politihuset med en så attraktiv leietaker som UDI. Sammen med Agder politidistrikt og DSB blir dette en meget god leietakermiks, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen fra Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Politihuset ligger i Quadrum, den nye bydelen ved Kristiansand stasjon. Det 17.000 kvadratmeter store politihuset ble ferdigstilt i mai 2023.

UDI skal leie hele åttende etasje. Foto: Kristin Ellefsen

– Svært gunstig

Agder politidistrikt og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har flyttet inn, og med UDI på plass fra nyttår er bygget fullt utleid.

UDI skal leie hele åttende etasje, 612 kvadratmeter, i det ni etasjer høye nybygget.

– Nærheten til andre relevante organisasjoner er svært gunstig, og det kan bidra til å skape synergier. Et tett samarbeid med politiet, DSB/Sivilforsvaret og nødetatene kan være spesielt verdifullt når det gjelder beredskaps- og krisehåndteringssituasjoner, uttaler UDIs regiondirektør Omar Sadiq i pressemeldingen.

Han sier også at lokasjon og løsninger er framtidsrettet med svært gode fasiliteter som eget møtesenter, kaffebar og felles kantine.

UDIs regiondirektør Omar Sadiq. Foto: Jacob J. Buchard

1000 arbeidsplasser foreløpig

– Gjennom regelmessig kontakt og interaksjon kan vi utvikle et gjensidig kjennskap til hverandres arbeid og ansvarsområder, noe som igjen kan legge grunnlaget for bedre samarbeid og samordning i felles prosjekter eller oppgaver, mener Omar Sadiq.

Bygget inneholder også en AMK-sentral samt en rekke andre spesialfunksjoner, i tillegg til vanlige kontorarbeidsplasser.

Quadrum-prosjektet omfatter totalt 40.000 kvadratmeter. Foreløpig er det rundt 1000 arbeidsplasser, og først ute var næringsbygget nærmest Vesterveibroa.

Når prosjektet blir ferdigstilt har området fått flere små torg og plasser, samt gang- og sykkelveier gjennom.

Foto: Jacob J. Buchard