KRISTIANSAND: — Normalt vil vi ha mange reisende på våre tog, men denne helga vil vi helst ikke at noen reiser, sier markedsansvarlig på Sørlandsbanen, Dag Brekkan.

Det skal utføres omfattende oppgraderingsarbeid flere steder på Sørlandsbanen denne helga. Fra fredag kveld klokken 20.30 og til tirsdag morgen 05.00 vil banen være stengt flere steder mellom Stavanger og Oslo. NSB setter opp buss for tog, men Brekkan vil helst at passasjerene velger bort NSB denne helga.

- Veldig tungvint

— Det blir veldig tungvint for folk som skal reise for eksempel fra Stavanger til Oslo. De vil kanskje først måtte ta tog, så buss, så tog og så buss igjen. Vi synes da det er bedre å stenge helt og be folk velge andre alternativer. Hvis folk likevel vil reise med NSB denne helga, skal vi få dem fram. Men de vil bruke mye lenger tid, advarer Brekkan.

Han stipulerer en økt reisetid på 1-2 timer mellom Kristiansand og Oslo, som et eksempel.

- Mer stabilt

NSB har lagt inn advarsel på sine nettsider, slik at folk som vurderer en togreise denne helga får informasjon om hva som skal skje.

Normalt reiser 10.000 - 12.000 passasjerer på Sørlandsbanen i løpet av ei helg. Brekkan understreker at det er snakk om en stor oppgradering som vil være positiv for passasjerene fremover.

— Dette er veldig positivt for Sørlandsbanen. Vi vil få en mer stabil bane, og togene vil bli mer punktlige i fremtiden, sier han.

Kan bli forsinkelser

Fra søndag klokken 13.00 kjøres det tog på strekningen mellom Moi og Nordagutu, men siden det blir buss i begge ender, anbefaler NSB reisende å velge andre transportmidler også søndagen. Fra tirsdag morgen klokken 05.00 vil alle tog gå som normalt, men Brekkan kan ikke utelukke forsinkelser.

— Sørlandsbanen har bare vært stengt en gang i historien tidligere. Det var for to år siden, da vi hadde en lignende oppgradering, opplyser Brekkan.

Fra mandag morgen vil også strekningen mellom Moi og Stavanger være åpen på dagtid. Her har NSB kjørt buss for tog de siste fem ukene. I Rogaland kan det forekomme stenging av deler av banen også utover høsten, særlig på kveldstid og i helger.

Detaljert informasjon om togene i helga, får du på NSBs nettsider.