KRISTIANSAND: Alejandro Fuentes fikk et forelegg fra politiet på 25.000 kroner. I tillegg må Idol-stjernen betale for skadene han påførte de tre båtene han krasjet inn i på Fiskebrygga 10. juni.

Båteierne krever henholdsvis 157.000, 117.000 og 23.000 kroner. Det betyr at Ali må punge ut med over 300.000 kroner for jomfruturen med millionbåten han nå har kvittet seg med.

— Vi snakket med Ali i dag, og han sier han vil vedta forelegget og betale erstatningen. Han har vært meget samarbeidsvillig, og vil nå bare legge saken bak seg, sier politiførstebetjent ved Agder politidistrikt, Arild Sørensen, til Fvn.no.

Mestret ikke båten

Bakgrunnen for forelegget Ali nå har fått er at han ikke mestret å kjøre båten, hadde for stor fart inne i havnebassenget og navigerte feil.

— Det er også tatt hensyn til at to personer ble skadet i ulykken, sier Sørensen.

Politiet slår fast at Ali opptrådte uaktsomt i båten. I tillegg til ikke å ha kontroll over båten, brøt han en rekke regler. Det er krav om å ha nok redningsvester til alle passasjerene om bord.

I Alis luksusbåt var det 14 personer, og kun redningsvest til åtte. Ingen av passajerene hadde på seg redningsvest da ulykken inntraff.

Vil skrive under

Fuentes er for tiden ute på reise, men er ventet til Kristiansand på søndag eller over helgen.

— Han har lovet å komme inn på politistasjonen og skrive under på forelegget så fort han er i byen. Det stoler vi på at han kommer til å gjøre, sier Sørensen.