SØGNE: — Jeg synes det er et sinnssykt høyt beløp. Over halvdelen av doanlegget kunne vært brukt hvis de var interessert i det, sier 22-åringen til Fædrelandsvennen.

Kristiansand tingrett har dømt ham til fengsel i seks måneder for de to tilfellene av sprengning med dynamitt.

I tillegg må han sammen med tre andre medskyldige i de to sakene betale den klekkelige erstatningen til Statens Vegvesen på ny fartstavle og nytt toalettanlegg.

Fartstavlen ved Lohnelier ble sprengt i stykker i juni i fjor. Denne er 22-åringen og to andre Søgnemenn på 17 og 23 år i fellesskap dømt til å betale nærmere 190.000 kroner i erstatning for.

Men det som virkelig svir på pungen til 22-åringen, er do-sprengningen på rasteplassen på Lohnelier i november.

— Jeg la dynamitten i den ene doen, og den ble helt ødelagt. Lettveggen i rommet forskjøv seg, men den andre doen ble ikke ødelagt. Har en gjort noe galt, må en gjøre opp for det, men dette er for høyt beløp, sier 22-åringen, som vurderer anke over erstatningsspørsmålet.

En jevnaldrende Søgne-mann er tiltalt for å ha vært med på sprengningen av doanlegget. Saken mot ham kommer opp i tingretten 4. juni. Han kan bli dømt til å måtte dele på de omkring 700.000 kronene det dyre toalettbesøket med smell i kostet.