KRISTIANSAND: Etter en fuktig bytur traff den Kristiansands-bosatte 29-åringen på de to fornærmede utenfor utestedet Ernst i Kristiansand. Etter rettens dokumenter å dømme foregikk møtet uten komplikasjoner frem til den ene var på vei til å gå og ytret en slengbemerkning om at 29-åringen var nordlending. De fire mennene hadde lenge samtalt om forskjellen på å være sørlending og å være nordlending i forkant.

Etter å ha fått bemerkningen, ble 29-åringen svært sint, og løp etter den fornærmede og slo han i bakhodet slik at han falt mot et vindu på Ernst og deretter i bakken. Kristiansandsmannen fortsatte med å sparke han gjentatte ganger mens han lå nede og uttalte "jeg skal gi deg nordlending" .

Den skamslåtte mannen kom seg etter hvert på beina, men ble igjen brutt ned i bakken og slått med knyttneveslag til han mistet bevisstheten. Kameraten kom til for å hjelpe, men fikk samme behandling av den illsinte 29-åringen, som slo han gjentatte ganger i ansiktet.

Retten har nå dømt 29-åringen til 36 dagers fengsel for den grove volden. Mannen er tidligere straffedømt to ganger for legemsbeskadigelse.