MANDAL: — Det ledelsen utrolig nok ikke har skjønt, er at dette for oss ikke har vært en kamp om lønn, men en kamp for å få stabilitet, forutsigbarhet og trygghet på arbeidsplassen, proklamerte Jacobsen foran et stort antall oppmøtte på torvet.

Han fortsatte med å kalle ledelsen for Skjærgårdskollektivet kyniske og diktatoriske, og hevdet at «ledelsen kjører flat pedal mot en streik og ser ikke ut til å bry seg mer om ungdommene enn de bryr seg om de ansatte».

— Slik det ser ut nå, blir det streik fra 29. mai. Det vil være tragisk for våre unge brukere, men vi ser ikke noe annen utvei, sa han til Fædrelandsvennen etter appellen.

Styremedlem og daglig leder for Skjærgårdskollektivet Jan Erik Westlund har lite til overs for utspillene fra Jacobsen. Han ønsker imidlertid ikke å uttale seg om hva en eventuell streik kan føre til.

— Faktum er at vi har en ferdigforhandlet tariffavtale der det nå er brudd på ett punkt: Driftsstrukturen. Vi skal mer enn gjerne legge til rette for en god avtale for partene, understreker han.

I morgen ankommer rådgiver i Fagforbundet, Bernt Harry Eliassen, Mandal for å forhandle videre i saken.

— Kommer vi ikke til enighet, blir det levert ut en navneliste på tirsdag (i morgen) over de 24 ansatte som vi tar ut i streik, sier han.