BYKLE: Kommer du til et av de flotte fiskevannene i Bykle eller langs Otra, kan du nå lett skaffe deg fiskekort lenge etter stengetid. Det er bare å slå et nummer på mobilen — og vips har sportsfiskeren sitt på det tørre.

— Hvilket nummer du skal slå, og hvilken kode du skal slå inn for å få deg kort akkurat der du står, finner du på en av plakatene som i disse dager settes opp fra Lislevatn og Hovden i nord til Kileforden i sør, sier fiskebiolog Tom Arild Homme i Bykle.

Homme mener nyvinningen vil være til stor glede både for sportsfiskere og grunneiere. Dette fremmer sportsfiske som næring for dem som eier vannene, og det gjør det lett for ivrige sportsfiskere å unngå å havne i kategorien tyvfiskere som følge av at utsalgssteder er stengt.

— Står du for eksempel ved Hartevatn på Hovden og vil ha deg fiskekort for en dag, kan du lese på plakaten i nærheten at du på mobilen må skrive kode SF22D1, trykke mellomrom, skrive navnet ditt, adressen og postnummer. Så er det bare å sende meldingen til 47 40 79 00, og så er du registrert. Deretter får du en sms tilbake som forteller hvilket bankkontonummer, hvilket kid-nummer du skal bruke og beløpet du skal betale innen 14 dager. Dermed har du fiskekortet ditt på mobilen, sier Homme.

Mobilfiskekortet gjelder for elven Otra, Myrkvævområdet, Mjåvatn, Lislevatn, Veringsdalen og Hartevatn. Det selges både dagskort, ukeskort og årskort. Det ble tatt ørret på 2,7 kilo på stang i Hovden-området i fjor.