KRISTIANSAND: Klokken ni i mandag kveld bekreftet kommunen at vannledningen som tidligere i dag ble gravd over var reparert.

– Vannledningen er reparert og folk har fått vann tilbake. Nå sjekker vi punkter på ledningen for å være på den sikre siden, sier sier avdelingsingeniør ved vann og rør Odd Lian.

Han opplyser allikevel at det vil ta tid før kvaliteten på vannet er normalisert.

– Vi må spyle igjennom for få ut luft og lignende, men med litt tålmodighet er alt som det skal være, sier Lian

Samme entrepenør For andre gang på en uke ble beboere på Gangdalen, Strai, Aukland og nedre del av Mosby berørt av brudd på hovedvannledningen.

Uhellet skjedde ved Kristiansand Jernstøperi i forbindelse med bygging av ny gang— og sykkelsti fra Dalane til Strai på riksvei 9 nord for Kristiansand.

Den samme entreprenøren gravde over den samme ledningen for én uke siden. Denne gang ble ledningen gravd over nord for Jernstøperiet.

– Rørene varierer noe i forhold til tegningene, derfor viktig å ha en mann i gropen som følger med når det graves. Dessuten er rørene laget av asbestsement og tåler dermed ikke mye, sier avdelingsingeniør ved vann og rør Odd Lian, som jobbet på stedet hele dagen.

Vann fra Loane

Husstandene som ble rammet fikk vann fra høydebassenget på Høietun samtidig som nettet ble forsynt med vann fra brannslanger.

For en uke siden resulterte bruddet i at 2000 mennesker stod uten rent vann. Ingenting tyder på at det var færre som ble berørt denne gangen.

I første omgang hadde ingeniørvesenet håp om at de skulle unngå å måtte koble seg opp mot kriseverket på Lonane slik som sist, men måtte til slutt ty til dette ettersom de ikke ønsket å tappe for mye av høydebassenget.

Vannet fra Lonane ble kloret for sikre at bakterieinnholdet ikke var for høyt. Kommunen oppfordret mandag folk om å ikke bruke unødvendig med vann på grunn av den svekkede vannforsyningen.