BYKLE: Den ene 17-åringen sparket mot hodet til innehaveren av restaurant XO på Hovden som om han sparket en fotball

Det forklarte et vitne i en straffesak mot 17-åringen, som sammen med en jevnaldrende kamerat var tiltalt for vold utenfor utstedet XO natt til søndag 22. januar i år.

De to guttene var begge beruset da det oppstod bråk og slagsmål utenfor utestedet. Begge var i ulik grad innblandet.

Den ene av de to slo til en av gjestene. Eieren av utestedet og en som jobber som vakt var innom som ordinære gjester. De grep inn mot det som utviklet seg til slagsmål. Eieren ble angrepet, og den ene søgnegutten sparket ham i ansiktet som om han sparket mot en fotball, fortalte et av vitnene i saken. Pubeieren ble også sparket i kroppen av den andre gutten fra Søgne.

Mannen som eier restauranten måtte etter epsioden til lege hvor det ble sydd seks sting i overleppen.

I Kristiansand tingrett er begge de to guttene fra Søgne domfelt for voldsepisodene. Den ene fikk samfunnsstraff på 36 timer. Retten har bemerket at han i fjor ble domfelt for vold og at han da fikk betinget fengelsstraff. Han er også bøtelagt to ganger for overtredelse av veitrafikkoven og politiloven.

Den andre domfelte fikk samfunnsstraff på 75 dager. Han ble funnet skyldig i å har sparket pubeieren i ansiktet og forårsaken skaden i overleppa. Tidligere er gutten bøtelagt for overtredelse av veitrafikkloven.