Torbjørn Vere Foto: Torbjørn Vere

LYNGDAL: Hun kan dermed smykke seg med tittelen «Lyngdalsprinsessa anno 2006», etter å ha danket ut 13 andre kyr i mønstringen. Juryen under Tine Meieriers store ku— og kalvemønstring begrunnet premieringen med denne beskrivelsen av Kjøllebergs ku:

– Dyret er en lettbygd andrekalvsku med jevn overlinje (rygg), litt smal bygning og med god beinstilling. Kua har noe spalta jur, men gode spenefester. Lyngdalsprinsessas stolte eier kunne dermed dra hjem med et eget inngravert melkespann fra Tine Meierier.

I tillegg til kumønstringen, ble det tradisjonen tro også avholdt en egen kalvemønstring søndag. Hele 16 barn deltok der med sine ungdyr, og her var det Cecilie Kjølleberg (12) som trakk det lengste strået i klassen for viderekomne, mens Anne Bjørg Lindefjell (12) stakk av med førsteprisen i nybegynnerklassen.

– Vi er veldig fornøyd med oppmøtet under årets mønstring, både blant deltakere og tilskuere. Til sammen var mellom 200 og 300 personer innom arrangementet søndag, forteller arrangør, Torbjørn Vere i Tine Meierier.

Nytt av året var nybegynnermønstringen for kalver, og her deltok syv barn med sine dyr.

– Dette blir mer og mer populært blant unge, og det er veldig gøy. Vi regner med at oppslutningen blir enda større til neste år og at kalvemønstringen også blir en tradisjon, sier Vere til fvn.no.