For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: Heldigvis for treåringen ble han plukket opp av en ansatt i Fædrelandsvennen, som var ute til lunsj.

Hun fant den lille gutten gråtende og alene på fortauet på den sterkt trafikkerte veien like ved vaskehallen til Hydro Texaco i Slettheiveien.

Pjokken kunne verken navnet på mamma, pappa eller barnehagen, og kvinnen visste ikke annen råd enn å ta ham med til avishuset på Fiskåtangen.

Her ble Kristoffer møtt med en stor porsjon hjertevarme. Han ble tatt hånd av blant andre desksjef Knut Øvregård, som forteller om en annerledes dag på jobb.

— Vi fikk god kontakt. Det hjalp med sjokoladekake og ballong, sier «onkel» Øvregård.

Han tok raskt kontakt med politiet og fant etter hvert også navnet til gutten, Kristoffer Fudge, som i mellomtiden hadde sjarmert staben i senk.

— Deretter søkte vi på nettet og ringte faren. Mens vi ventet på ham fortalte Kristoffer at han hadde stått alene og grått og at barnehagen hadde reist, sier Øvregård.

Tjue minutter senere dukket en tydelig lettet og rørt far opp i redaksjonen. Han fant sønnen sittende trygt forvart i en diger, sort kontorstol.

— Jeg ble ærlig talt litt overrasket over at barnehagen ikke hadde passet bedre på ham. Jeg er overrasket over at det går an å glemme gutten igjen på denne måten. Barnehagen beklager for øvrig på det sterkeste det som har skjedd. Vi kommer ikke til å foreta oss noe i saken. Like viktig som en beklagelse er at barnehagen samler barna og snakker om det som har skjedd, sa Jan Robert Fudge da han kom og hentet sønnen sin.

Eieren av Nedre Slettheia Familiebarnehage, Tove Mac Connacher, ønsker å si minst mulig om hendelsen.

— Vi beklager det som har skjedd og ser at vi må endre rutinene våre. Vi er lei oss for det som har skjedd, og er takknemlige for at det heldigvis gikk godt denne gangen, sier Connacher.

Alvorlig

Barnehagedirektør Nina Reinhardt sier hun ser alvorlig på det som skjedde og at det tok så lang tid før personalet oppdaget at gutten ikke var med dem lenger. - Vi må bare være glade for at det gikk bra, sier Reinhardt.

Hun forteller at barnehageeieren er veldig oppbrakt over hendelsen.

— Barnehagen har rutiner for hvor mange voksne som skal følge og for hvordan de skal opptre når de er ute på tur. Det går på at de skal holde øye med barna av sikkerhetshensyn. Nå skal barnehagen gå gjennom sine rutiner på ny, sier Reinhardt.

Hun opplyser at barnehagen hadde tre voksne som fulgte ni barn på tur i går formiddag.

— Så de skulle ha hatt god bemanning, sånn sett, sier hun.

Dette er første gang hun opplever at et barnehagebarn i Kristiansand er blitt glemt av personalet mens de var ute på tur.

— Men det har skjedd tidligere at barn er forsvunnet fra barnehager. Ofte har barna da gått hjem uten å gi beskjed. Men dette har personalet oppdaget ganske kjapt, sier Reinhardt.

— Vil du foreta deg noe overfor barnehagen til Kristoffer Fudge?

— Nei. Vi har tilsynsrutiner overfor barnehagene. Men ifølge Barnehageloven ligger ansvaret hos eier av barnehagen og hos de ansatte, sier Reinhardt.

Trygg

Kristoffers mamma, Mariann Fudge, sier hun ikke er redd for å ha Kristoffer i den samme barnehagen etter dette. - Han kommer til å fortsette i Nedre Slettheia Familiebarnehage. De har det så koselig der, sier hun.

Hun er spesielt glad for at barna daglig tas med på turer i all slags vær.

— Da får ikke vi foreldre dårlig samvittighet når vi kommer hjem fra jobb ved 17.00-tida. Vi vet at Kristoffer har vært ute i frisk luft sammen med barnehagen, sier hun.

Mariann Fudge vet ennå ikke hva som var årsaken til at sønnen hennes ble glemt i går.

— Vi har ennå ikke fått snakke med personalet som var på jobb, bare med Tove Mac Connacher, som ikke jobbet i går. Men vi skal snakke med dem når vi leverer Kristoffer i barnehagen i dag, sier hun.

Fudge er opptatt av ikke å laste de ansatte.

— De har det sikkert ikke lett etter dette. Vi skal ikke glemme dem. De er fryktelig lei seg nå. Men det gikk jo bra, så derfor kan jeg si dette, sier Fudge.