MANDAL URANIENBORGNå må ungguttene punge ut for utrykningen både fra brannvesenet og parkeringsselskapets side.— Vi har i tillegg politianmeldt dem. Det er en farlig sport å spinne seg gjennom et parkeringshus med fare for å treffe både mennesker og biler, påpeker parkeringssjef Hege Lønning i Mandal Parkering.Hendelsen skjedde om kvelden 16. juni i Uranienborg parkeringshus i Mandal. I alt fem biler rullet inn i anlegget, og man mistenker minst to av disse for å ha deltatt i burningen i første og tredje etasje. alarmen gikk.

Røyken fra aktiviteten fylte etasjene og gjorde at brannalarmen gikk. Samtidig smekket porten igjen, og dermed var alle bilene fanget i fella.Noen av ungdommene lot bilene stå igjen og stakk av, mens andre ble igjen. En av disse ble pågrepet og fratatt sertifikatet. - Det syntes han var urettferdig fordi han hevdet å ikke ha burnet. Dermed fortalte han hvem de andre var, forteller Tor Åge Tronstad, konstituert politistasjonssjef i Mandal.Ved hjelp av videokameraene i anlegget og denne tilståelsen var det en smal sak å finne resten av synderne.- Det spesielle med denne saken er jo at de har valgt et anlegg som er videoovervåket. Jeg tror ikke de har tenkt så langt, sier Tronstad. venndøl siktet.

— De vil få en regning fra oss på 5500 kroner for utrykningene, opplyser parkeringssjef Hege Lønning, som roser politiet for å ha grepet fatt i saken.Dessuten venter trolig rettslig oppgjør og bot for minst én av ungdommene. Politiet har siktet en 23-åring fra Kristiansand for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, og tatt beslag i førerkortet hans.- Han er siktet for ikke å ha utvist nok varsomhet i trafikken, forteller politistasjonssjef Tronstad. Saken er fremdeles under etterforskning, men foreløpig er kun 23-åringen siktet.Ifølge parkeringssjefen har tabben skjedd før. For et halvt år siden burnet en ung bilist i samme parkeringshus. Da som nå smekket porten igjen, han ble anmeldt og fikk regning i posten.Tekst: Jarle R. Martinsen jarle.martinsen@fvn.no - 38 27 17 45Se hele overvåkingsvideoen