KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at en mann er pågrepet. Vi skal ha en pressekonferanse klokken halv fire, og da vil jeg komme med mer informasjon, sier etterforskningsleder Leif Vagle.

— Han er siktet for grovt ran.

Våpenhandler Tore Birketvedt var i banken under ranet. Han fortalte Fædrelandsvennen at han raskt skjønte at det ikke dreide seg om et ekte våpen. I følge ham var det snakk om en startpistol.

— Selv om vitner er sikker på et bastant type våpen, ønsker vi enda ikke å si med sikkerhet hva slags våpen det var snakk om, sier Vagle.

Her ankommer raneren Spareskillingsbanken. Ranet

Det var rundt klokken 15 fredag ettermiddag at sørlendingen kom inn i banken med en mørk hette over ansiktet og avfyrte et skudd i lufta. Deretter skal han ha satt ned en bag foran en av skrankene og krevd penger. En politipatrulje som var 200 meter fra stedet da ransalarmen gikk var raskt på stedet, men ransmannen kom seg unna med et ukjent pengebeløp.

Ransmannen løp ned til Dronningens gate der han satt seg inn i en grå Suzuki Grand Vitara, gjorde en usving og kjørte ned til Kuholmen. Der forlot han bilen sin, og siden er han ikke observert. Politiet vet foreløpig ikke om det var flere personer i ransbilen.

Fredag kveld satt politiet inn store styrker i jakten på mannen. En hundepatrulje hjalp også politiet i søket etter mannen, uten resultat.

Fvn.no følger saken