Overfor Kristiansand tingrett forklarte den 55 år gamle mannen at han ikke hadde kjørt bilen. Han innrømmet imidlertid at han hadde drukket tett og lenge før han ble funnet i bilen.

Mannen fortalte i retten at "andre har fortalt ham — nå nylig - at han denne kvelden hadde besøk av en person, og at det er denne som har kjørt bilen denne natten." Domfelte vet imidlertid ikke hvem dette kan ha vært.

Dermed finner tingretten liten grunn til å feste lit til mannens egen forklaring. Retten tar utgangspunkt i at et vitne 15. september i år fant 55-åringen sittende i bilen sin i grøfta ved Torridalsveien. Dette var bare 300 meter fra 55-åringens hjem, motoren var slått av og det samme var lysene.

Politiet ble tilkalt, og blodprøve ble tatt halvannen time etterpå. Da viste det seg at blodet inneholdt en alkoholkonsentrasjon på 2, 50 promille.

Mannen husker ikke selv noen ting fra han satt hjemme og så på fjernsyn, til han ble funnet i bilen. Han har et problem med alkohol, og får blackout i blant.

Fire ganger er han domfelt tidligere, og to ganger for fyllekjøring.

Denne gangen er han idømt 36 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år hvis han underlegger seg behandling for alkoholismen sin. I tillegg mister han lappen i fire år.