KRISTIANSAND: Trafikkuhellet skjedde like før klokken halv ett i dag da lastebilen passerte en møtende bil.

— Slikt skjer når det ikke blir lagt inn mer penger for å få en bredere vei. Det er umulig for to biler å passere hverandre på store deler av den strekningen, sier Hilde Lammers til fvn.no.

Hilde Lammers kom bare sekunder etter veltet.

— Vi kom noen sekunder etterpå. Det kom en bil, og jeg bestemte meg for å kjøre til siden et sted det var litt bredt og vente til den hadde passert med å kjøre videre. Da bilen hadde passert, rundet vi svingen og der lå lastebilen.

Hilde Lammers bor egentlig på Kvarstein, men har kjørt strekningen over Kulia ofte og synes veitilstanden er kritikkverdig.

— Jeg kjører ikke veien så ofte som før. Men er det rush over heia, så er det klin umulig å kjøre der, sier Lammers til fvn.no.

Veien var før en grusvei, somnokså nylig er blitt asfaltert. Utvidelse av veien ble det ikke gjort noe med.

— Hvis du møter større biler får du fort problemer. Det er såvidt det går med to personbiler på den veien. Enkelte steder er det nesten bare plass til en personbil å kjøre, forteller Lammers.

Operasjonsleder Lauvnes ved Agder politidistrikt hadde ikke mottatt noen meldinger på trafikkuhellet og kunne derfor ikke gi noen opplysninger omkring trafikkuhellet.