For å høre intervjuet må du ha programmet Windows Media Player.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.— Bølgene var 15 meter, min båt stod på en bølgetopp og den polske lastebåten på den neste. Når lina jeg hadde festet i meg var stram nok, hoppet jeg, og da jeg var halvveis oppe på den andre båten, smalt " Rozinante" inn i sida på redningsbåten, forteller Staale Jordan.

Han ble reddet etter flere timer i fri drift 60 nautiske mil utenfor Kapp Horn. Ved ni-tiden i går kveld tok en bølge roret. Vindstyrken var på 35 meter i sekundet i et havområde som er kjent for å være ett av verdens farligste.

— Jaja, tenkte jeg. Jeg har en tendens til å beholde hodet når ting går galt, sier jordomseiler Staale Jordan på telefon fra det polske skipet.

Staale tok kontakt med hovedredningssentralen på Sola, som igjen tok kontakt med chilenske redningsmannskaper. Etter hvert ble det kartlagt at det var et polsk lasteskip i området som kunne bistå. Skipet er 170 meter langt og 70 meter høyt.

Redningsmannskapene gjorde det raskt klart for Staale at han hadde to valg: bli værende i båten eller bli reddet.

— Jeg ba om å få fem minutter til å tenke meg om, men det var ganske klart hva jeg måtte gjøre, sier Staale.

Han var omtrent ett døgn fra å nå neste mål på sin jordomseiling: Kapp Horn. Siden like før jul har han seilt fra Tasmania i Australia og rundt Antarktis. Han skulle etter planen være fremme i Cape Town, der turen startet i fjor, i april.

— Hell i uhell: dette kunne skjedd da jeg var mye lengre fra land. Heldigvis var dette lasteskipet i nærheten, det var det eneste i flere dagers omkrets, sier Staale.

Han er i dag først og fremst glad for å ha livet i behold. Samtidig har han et nært forhold til båten "Rozinante", som han allerede har seilt på kryss og tvers av verden med.

— Det var trist å hoppe fra henne. "Rozinante" er noe av det kjæreste jeg har hatt, sier Staale Jordan.

Han regner med å være på land i Chile om fem dager.

— Jeg har det greit nå, det har kanskje ikke gått helt inn hva som har skjedd. Jeg har ikke sovet på et par døgn, sier eventyreren fra Kristiansand.