FLEKKEFJORD: — Forbikjøringsfeltet må bygges så fort som overhodet mulig, og bør ha topp prioritet.

Det sier ordfører i Flekkefjord og leder av Listerrådet, Sigmund Kroslid, som karakteriserer stigningen på E 39 ved avkjørselen til Egenes camping som en av de store trafikkfellene på stamveien vest for Kristiansand.

Ønsker dialog

Egentlig skulle forbikjøringsfeltet allerede vært bygd som en del av ny E 39 over Kvinesheia, men ble tatt ut av prosjektet da Flekkefjord kommune krevde at det samtidig skulle etableres en undergang for myke trafikanter på stedet.

Nå ønsker kommunen et møte med Statens vegvesen for å komme fram til en praktisk løsning for å få bygd den lenge etterlengtede undergangen. I østlig retning på E 39 er det ingen andre forbikjøringsfelt på den 30 kilometer lange strekningen mellom Sira i Flekkefjord og Opofte i Kvinesdal.

Lite penger

Distriktsveisjef Johan Mjaaland sier at forbikjøringsfeltet vil bli ført opp på listen over aktuelle utbedringstiltak på stamveien for neste tiårsperiode. Han understreker imidlertid at det er mange gode prosjekter som konkurrerer om svært begrensede midler. Han anslår grovt at forbikjøringsfeltet i Flekkefjord vil koste 20 millioner kroner.