KRISTIANSAND: Victoria Herbert skulle ha danset i rollen som Julie på Agder teater torsdag kveld, men under prøvene på formiddagen skadet hun foten sin så alvorlig at hun ikke kunne trå på den.

— Reserven, Lisa Nielsen, ble fløyet ned i går kveld, men for sent til å rekke forestillingen. Men de har hatt en prøve med ny hovedrolle, og er klare for oppsetningen i Arendal i morgen, lørdag, sier Ketil Akerø, daglig leder i Opera Sør.

Nielsen er en rutinert erstatter, hun har danset ved Stockholmsoperaen, Göteborgsoperaen, Pittsburgh Ballet og Maximum Dance Theatre, USA, og vært tilknyttet Nasjonalballetten siden 1994. Alle de 220 som hadde kjøpt billett, får nå tilbud om gratis transport til lørdagens oppsetning i Arendal kulturhus.

- Det er 600 seter i kulturhuset i Arendal, så alle som vil skal få plass, sier Akerø. De som ikke har anledning til å ta imot tilbudet, vil få billetten refundert.

— Hva er spesielt med Nasjonalballettens oppsetning av Shakespeare-stykket?

— Man har flyttet handlingen over til en helt moderne setting, Romeo går i saggebukser og Julie dør fordi hun ikke sender en livsviktig sms.

Om settingen er moderne, er musikken fortsatt kraftfullt signert Sergej Prokofiev. Cina Espejord og Kristian Støvind har koreografien.

Shakespeare Online: Les originalmanuskriptet her