LONDON: I dag starter rettssaken mot George O'Dowd (47), bedre kjent som Boy George, i Snaresbrook Crown Court i London. Popartisten er tiltalt for å ha holdt Carlsen fanget i sitt hjem i Øst-London.

Les også: Boy George tiltalt for frihetsberøvelse

I dag møtes de to igjen, for første gang siden den dramatiske kvelden 28. april i fjor.

— Jeg ser frem til at det hele er over. Det har vært slitsomt å ha det hengende over seg så lenge. Samtidig må jeg si at jeg gruer meg til rettssaken. Det er jo ingen hyggelig opplevelse det dreier seg om, sier Carlsen til fvn.no.

Carlsen kommer opprinnelig fra Vennesla, og flyttet til Oslo da han var 17 år gammel. De siste 12 årene har han bodd i utlandet, men er jevnlig på besøk hos familie i Oslo og i Vennesla.

— Familien min har vært svært støttende, selv om det har vært tungt for dem. Selv blåser jeg i hva avisene skriver, men for mine foreldre har det vært leit å lese om, sier han.

- Ikke ute etter penger

Da saken ble offentlig kjent skal Carlsen ha mottatt trusler, noe som førte til at nordmannen flyttet til Tyskland. Selv om rettssaken har ført til mye oppstyr, angrer han ikke på at han anmeldte popstjernen for frihetsberøvelse.

— Overhodet ikke. Jeg er blitt beskyldt for å være ute etter penger, men penger er noe jeg overhodet ikke er interessert i, sier han.

Hva som skjedde hjemme hos Boy George ønsker ikke Carlsen å si så mye om. Blant annet fordi det kan føre til at han blir dømt for forakt for retten.

— Jeg kan ikke si så mye om akkurat det, nå like før rettssaken, sier Carlsen.

Ifølge Carlsen vil den første dagen i retten gå med til blant annet å sette sammen en jury.

— Jeg skal møte i dag, men skal nok ikke vitne før tidligst tirsdag, sier han.

Det er satt av fem dager til saken i Snaresbrook Crown Court. Påtalemyndigheten representeres av Heather Norton ved QEB Barristers Chambers i London.

Via sentralbordet til QEB får fvn.no opplyst at Norton "ikke ønsker å kommentere denne saken overhodet".

Fryktet for sitt eget liv

Carlsen har tidligere beskrevet hendelsene som svært skremmende, og at han fryktet for sitt eget liv.

29-åringen har bodd i London de siste fem årene, og livnærer seg blant annet ved å ta diverse modelloppdrag. I et intervju med Se og Hør forteller Carlsen at han ble kontaktet av Boy George i januar i fjor, og at han da ble hyret inn som modell til musikerens nye kleskolleksjon. Nordmannen ble fotografert hjemme hos George, som ifølge Carlsen skal ha kommet med seksuelle tilnærmelser. Popstjernen skal ha reagert svært negativt da Carlsen avviste ham, og skal ha sendt truende eposter etter hendelsen.

- Lenket fast til veggen

I april ble nordmannen igjen kontaktet av popstjernen, som skal ha gitt utrykk for at han beklaget oppførselsen sin. Før dramatikken startet hadde Carlsen gjennomført en tre timer lang fotoshoot hjemme hos George. Til Se og Hør har nordmannen fortalt at han helt uten forvarsel ble angrepet av George og en annen mann.

— George låste hendene mine til veggen med håndjern, mens han ropte nedsettende kommentarer. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, sa Carlsen til Se og Hør.

Musikeren skal deretter ha funnet frem en pisk og en eske med sexleketøy, og uttalt at 29-åringen nå "skulle få som fortjent". Carlsen klarte etter hvert å rive seg løs, og ikledd kun undertøy løp han til nærmeste telefonkiosk og ringte politiet.

Les også: Advokater gransker Se og Hør-intervju

Nekter straffskyld

Boy George har hele tiden avvist beskyldningene som oppspinn, og nektet straffskyld etter tiltalen da han møtte opp til et forberedende rettsmøte i november i fjor.

Fvn.no har forsøkt å komme i kontakt med Boy George, men ifølge artistens management ønsker han ikke å kommentere saken.

Artisten har tidligere uttalt til VG at 29-åringen ble lenket til veggen frivillig, og at han har videobilder av Carlsen som ber George finne frem håndjernene.

Les også: Boy George i retten