VIGELAND/MILANO: — Jeg har vært her i to uker nå og blir her så lenge søsteren min er her, sier Kasim Segetalo på telefon fra Italia til fvn.no.

Etter at søsteren hans Belkisa, som var designerstudent ved skolen Nouva Academia Di Belle, omkom etter hun ble påkjørt av italiensk militærpoliti, har Kasim oppholdt seg i Italia for å følge prosessen i saken mot politiet.

Etterforskningen av ulykken pågår fremdeles, etter at Kasim anmeldte saken til det lokale politiet.

Planlegger begravelsen Akkurat nå tar han seg av det praktiske gjøremål i påvente av sin søsters begravelse, som er planlagt å finne sted i Bosnia.

  • Sammen med advokaten vår ordner jeg nå transporten av søsteren min til Bosnia, sier Kasim.

Belkisa ble født i Bosnia, og hun bodde i landet fram til syv års-alderen. Familien ønsker nå at hun skal begraves i sitt hjemland og befinner seg allerede i Bosnia i påvente av begravelsen.

— Jeg har lyst til at hun skal bli begravet på en ordentlig måte, slik at hun kan få fred, sier Kasim til fvn.no.

- Sier saken er komplisert Familien har hatt det svært tøft etter at de fikk melding om at Belkisa døde som følge av skadene hun fikk, da hun ble påkjørt av en politibil anført av tjenestemenn fra militærpolitiet Policia Carabineri.

  • Politiet her sier at saken er ganske komplisert, men saken er enkel. Vi vet hva som har skjedd, men fordi det er politiet som er involvert, sier de at saken er komplisert, sier Kasim til fvn.no.

Han har møtt på flere utfordringer i møte med et politikorps hvor ingen forstår eller snakker engelsk.

— Selv om jeg kan engelsk, så hjelper det veldig lite. Jeg har vært på politistasjonen hvor det jobber 50-100 personer og ingen av dem kan snakke engelsk, sier Kasim som har blitt bedt om å undertegne politidokumenter på italiensk.

— Jeg kan ikke skrive under på ting jeg ikke vet hva er, sier Kasim.

Får bistand av italiensk advokat Han har fått bistand av en italiensk advokat etter han anmeldte de involverte tjenestemennene for ulykken.

Foreløpig vet han ikke når familien kan forvente å høre resultatet av etterforskningen.

  • Nei, de har ikke sagt noe om det. Saken er hos advokaten min, men akkurat nå er saken er under etterforskning, og det arbeides med å samle inn beviser, fakta og vitner i saken, sier Kasim.