FOTBALLOSLO— Det er fullt mulig kan komme til å skje også. Lene er en typisk avslutter som ikke trenger mange sjanser foran mål, repliserer Røa-trener Geir Nordby.Om to dager løper Mykjåland fra Kristiansand ut på Bislett stadion til sin hittil største og viktigste kamp. Cupfinaleplassen mot Asker kan Røa i stor grad takke sørlandsjenta for:30. august: Røa banker seriemester Kolbotn 4-1 i kvartfinalen. Mykjåland scorer 3-1-målet.30. september: Røa sender hjemmelaget Trondheims-Ørn ut i semifinalen. Mykjåland scorer kampens eneste mål.- Det ville vært en drøm å avgjøre finalen, sier hun som om hun har tenkt lenge på det. RØA-HIT.

Lene Mykjåland kom gratis fra Amazon Grimstad i januar, og har blitt en hit i vestkantklubben. Riktignok fikk hun lite spilletid i første halvdel av sesongen.Et langt skadeavbrekk tvang fram forsiktig matching. Først etter sommerpausen fikk hun tillit fra start.Den tok hun umiddelbart vare på. Med åtte seriemål og to viktige cupmål får Lene en mye av æren for seriebronse og NM-finale.- Lene har bevist at hun er det største fotballtalentet på damesiden i Norge. Hun har ekstreme kvaliteter, og så er hun en positiv jente som passer i vårt miljø, sier Geir Nordby.Røa-bossen får ikke understreket nok hvor glad han er for å ha U21-landslagsspilleren i klubben.- Hun er enda bedre enn jeg hadde trodd, og kan nå langt.Hovedpersonen karakteriserer debutsesongen i Toppserien som «middels». Lørdag kan den bli strålende.At NM-gullet avgjøres på Bislett, og ikke Ullevaal, har spillerne akseptert. Det forhåndssolgt over 7000 billetter.Asker har spilt i 1. divisjon i år, men er en klubb med lange cuptradisjoner.- Vi må jobbe beinhardt, våge å senke skuldrene for å slå dem, fremholder Lene Mykjåland.- Selv om Asker på papiret er et lag vi skal slå, må vi hente fram det beste i alle spillerne, supplerer Geir Nordby. BOR MED FIENDEN.

Angriperen Røa-treneren håper skal vise seg fram lørdag ettermiddag, har Bislett stadion i nabolaget.I Thereses gate deler Mykjåland 57 kvadratmeter med «fienden». Men Røa-Lene påstår at hun og «samboer», Asker-spilleren Anna Bettina Langlo Jevne (19) ikke psyker hverandre ut.- Vi snakker egentlig veldig lite om fotball, cupfinale og hva som skal skje på Bislett til helgen. Vi er mest opptatt av gutter og shopping, sier Lene fra Søm, og ler.Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25