VALLE: — Dette er hyggelig for de ansatte, lønnsomt for bedriften og godt for verden. Slik oppsummerer innehaver av Hasla Sylvsmie, Grete Fossen og Ørnulf Hasla, arbeidet som bedriften har lagt ned for å gjøre seg fortjent til Miljøfyrtårnsertifikatet. Tron A. Støle, miljøfyrtårnsertifisør i Valle kommune delte ut dette i går. Også Valle-ordfører Bjørgulv Sverdrup Lund var tilstede under utdelingen.

Gjennom et forpliktende arbeid, som evalureres hvert år og resertifiseres hvert tredje år, setter bedriften et enda sterkere søkelys på indre arbeidsmiljø og ytre miljø enn tidligere. At de 12 ansatte i bedriften har det bra, både fysisk og psykososialt, er et selvfølgelig mål for innehaverne. Et systematisk søkelys på dette i form av sertifiseringskravene er til god hjelp for å oppnå dette. Ikke minst er det godt å få enda bedre søkelys på kjemikaliebehandlingen, avfallssorteringen og strømforbruket.

— Vi har unge lærlinger og det er viktig at de blir bevisstgjort på hva hver enkelt kan gjøre, ned til minste detalj, sier Grete Fossen.

— Miljøsertifikatet gir oss også et konkurransefortrinn i og med at det gir produktene våre et ekstra kvalitetsstempel, sier Ørnulf Hasla.