Dømt til å betale 1,2 mill.

Advokat og tidligere politimester Ragnar Hatlem nektet å betale for hele renoveringen av sin bolig i Søgne. Nå har tingretten felt en sviende dom.

Publisert:

RUVENDE: Ragnar Hatlems omstridte bolig på Hølleheia i Søgne Foto: Vegard Damsgaard

  • Vegard Damsgaard
Denne artikkelen er over 14 år gammel

SØGNE: Hele 1,2 millioner kroner må Hatlem betale firmaet Byggplan Sør, pluss renter.

– Rettferdigheten seiret til slutt. Det nytter ikke å drive med fanteri og prøve å lure seg unna regninger. Dette er en viktig dom for hele bransjen, sier en triumferende daglig leder Håkon Stusvik i mandalsfirmaet.

I dag var han etter eget sigende så lykkelig som han aldri har vært, etter å ha vunnet fram på alle punkter i Kristiansand tingrett.

Brukte tittelen sin Ragnar Hatlem er partner i et advokatfirma i Kristiansand. Den opprinnelige sogningen har tidligere vært politimester i Inntrøndelag politidistrikt og visepolitimester i Hammerfest. Huseieren skal overfor flere av håndverkerne ha brukt sin yrkestittel for å vekke tillit.

– Han har sagt flere ganger at «jeg har vært politijurist i 17 år, og er privatpraktiserende advokat i Kristiansand, så meg kan du stole på», forklarer Håkon Stusvik fra Byggplan Sør.

Nektet å betale Ragnar Hatlem hadde bestilt totalrenovering av boligen i Hølleheia i Søgne, inkludert hybelleilighet og hjemmekontor. Boligen var nedslitt, og hadde i tillegg vært utsatt for vannlekkasjer.

Byggplan Sør ga et prisoverslag på 2,4 millioner kroner, men etter at Hatlem underveis bestilte dyrere løsninger og materialer, nærmet regningen seg raskt tre millioner. Huseieren nektet å overstige rammen, og stoppet utbetalingene på 1,7 millioner. Han trakk blant annet ifra 250 dagbøter pålydende 2000 kroner, til sammen en halv million, fordi han mente huset ikke var ferdigstilt som avtalt.

Medhold på alle punkter Kristiansand tingrett gir saksøker rett på alle punkter, og konkluderer med at «det ikke er utført tilleggsarbeider fra Byggplan Sørs side som Ragnar Hatlem ikke har vært inneforstått med/akseptert.».

– Uansett yrke eller bakgrunn; når du bygger et hus, har du rett til å ivareta dine interesser. Men etter mitt syn, og tydeligvis rettens, har han forsøkt å unndra seg sine betalingsforpliktelser, konstaterer advokat Helge Wigemyr, som representerer byggfirmaet.

Beryktet i bransjen

Håkon Stusvik har fått støtteer klæringer fra et titall forsmådde håndverkere i Søgne. Hatlem skal være beryktet som dårlig betaler, og mange nekter å jobbe for ham.

– Når han prøver å lure oss har han ikke gjort hjemmeleksen sin. Vi er et solid firma som har råd til å ta opp kampen, sier den daglige leder for Byggplan Sør.

Hatlem har flere krav hengende over seg. AS Elektrisk og murmester Petter Kristensen har presen tert restregninger på henholdsvis 226.000 og 59.000 kroner, som de akter å forfølge så snart dommen er rettskraftig.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Vegard Damsgaard vegard.damsgaard@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. Hatlem: – Ingen kommentar

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand