KRISTIANSAND: Nå må 22-åringen belage seg på å leve uten førerkort i lang tid fremover. Politiet har nemlig vedtatt å holde førerkortet beslaglagt frem til saken mot han kommer opp i Kristiansand tingrett.

Ville kjøre til Sverige Den ville kjøreturen fant sted 16. juni i år, etter at kristiansanderen hadde drukket pils med kamerater på en campingplass i Søgne. Han ble oppringt av en annen kamerat, som fortalte at søsteren hans hadde problemer og valgte derfor å sette seg bak rattet og kjøre til Sverige.

Punkterte i Tønsberg Det endte imidlertid med at han punkterte da han var kommet til Tønsberg, og bak han hadde politiet nettopp målt hastigheten hans til nærmere 200 km/t.

Da 22-åringen kjørte ut på veiskulderen fulgte myndighetene hakk i hæl. Først trodde han de kom for å hjelpe han med punkteringen, men politiet hadde annet fore.

Promille på 0.88 Promilletesten som ble tatt av mannen 30 minutter etterpå, viste en promille på 0.88. Politiet har slått fast at kristiansanderen må ha kjørt i minst 180 km/t når sikkerhetsmarginen er trukket fra. Dermed må mannen, som har bil som sin store hobby, belage seg på flyreiser til jobben i Sverige fremover.

Ved domfellelse kan 22-åringen regne med en inndragning av førerkortet i 36 måneder.