KRISTIANSAND: I rundt halvannen time i går måtte bussene, samt andre trafikanter, stå i kø fra Kristiansand sentrum til Sørlandssenteret. Dette førte til store forsinkelser i bussens rutetilbud.

— På formiddagen var det ekstra ille for oss. Vi måtte sette inn ekstrabusser til Dyreparken, og busser fra byen til Flekkerøy, for å kunne opprettholde rutetilbudet vårt, opplyser Oddvar Abrahamsen, trafikksjef ved Bussen Trafikkselskap AS, til fvn.no.

- Billettørenes feil

Selv om det ordnet seg etter en stund, irriterer Abrahamsen seg over å måtte bruke masse ekstra ressurser på dette.

— Det er ikke spesielt festlig når slikt skjer. Forsinkelsene får en del konsekvenser for mange som eksempelvis skal på jobb i Dyreparken og på område rundt Sørlandssenteret. Det gikk også hardt utover passasjerer som skulle til Tveit- og Hånesområdene, sier Abrahamsen.

Han mener trafikkorken skyldes Dyreparkens billettører.

— Jeg tror hovedårsaken til problemet er at de har billettører som står ved rundkjøringen på E 18 og tar parkeringsavgiften der. Etter en stund stopper trafikken helt opp, forklarer han.

Da Abrahamsen var i kontakt med politiet i går, rådet de ham til å skrive et brev til dem. Nå skal brevet til politiet være sendt, ifølge Abrahamsen.

— Jeg har skrevet at vi er klar over at det kan oppstå litt kø iblant, men at vi mener det er Dyreparkens innkrevning av parkeringsavgift som forårsaker køen. Når det oppstår slike køer har vi ikke muligheter til å opprettholde vårt rutetilbud, og vi håper at politiet kan bidra slik at vi får en lettere trafikkavvikling, forteller trafikksjefen.

Flere årsaker til kø

Markedssjef i Kristiansand dyrepark er uenig i at det er billettørene som forårsaker all køen.

— Vi gjør alt vi kan for at trafikken skal gli så fort som mulig. Grunnen til at noen billettører står i forkant, er for å avlaste dem som står inne på parkeringsplassen. Vår erfaring viser at det er den løsningen som fungerer best, forklarer Roger Lian til fvn.no.

Lian forteller at det var fysisk umulig for Dyreparken å finne en raskere løsning på gårsdagens kø-problemer.

— Billettørene har fått god opplæring, og dersom det er ekstremt mye kø så lar vi bilene parkere uten å kreve betaling. Noe raskere kan vi ikke gjøre det, sier han.

Lian mener at Dyreparken har betydelig med parkeringsplasser, men at logistikken alltid vil være en utfordring for dem. Han beklager at Dyreparken skapte problemer for så mange trafikanter i går, men ramser opp hva han tror er årsaker til den lange køen.

— I går var det helt ekstremt med besøkende, i tillegg til at det er mange som er på ferie her. Nå pågår det også en utbygging på E 18, som også skaper køer. Det er dessverre ikke firefeltsvei ut til Dyreparken, påpeker Lian.