GRIMSTAD: Personer fvn.no har vært i kontakt med tilbakeviser at den siktede 28-åringen skal ha vært en fryktet person i Grimstads dopmiljø. Stasjonssjef ved Grimstad politistasjon Øystein Krogstad kan bekrefte informasjonen.

— Å hevde at han er fryktet er å ta veldig hardt i. Det blir som å skyte spurv med kanoner. Hvis de hadde sett den siktede så hadde de skjønt hva jeg mener, sier Krogstad før han legger til:

— Han var jo med i narkotikamiljøet i Grimstad, og hva det fører med seg på godt og vondt.

Avhører vitner

Politiet jobber nå på spreng for å få avhørt vitner. Mellom sju og ti personer i politiet jobber kontinuerlig på mordbrannsaken. I løpet av uka håper politiet å få avhørt rundt ti vitner.

— Vi har blant annet sendt en etterforsker til Bergen. Vi har fått kontakt med en gjeng der borte som skal ha vært i området i det aktuelle tidsrommet, forteller Krogstad.

I løpet av uka håper han at de skal ha fått en oversikt over hendelsene som ledet til den dramatiske brannen.

Mulig avhør i morgen

Politiet håper også å få gjort nye avhør av den drapssiktede 28-åringen og hans 24 år gamle kjæreste som er siktet for medvirkning og falsk forklaring, i morgen.

— Vi tilbyr dem å forklare seg. Så er det opp til dem om de ønsker det, forklarer Krogstad.

I løpet av uka vil forhåpentligvis Kripos bli ferdig med sin analyse av prøvene som ble tatt fra branntomten. Resultatet av disse prøvene vil gi politiet svaret på hva slags brennbar væske som ble brukt til å starte brannen.