KRISTIANSAND: Fredag ble 37-åringen fra Kristiansand frikjent. Han var tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet mente 37-åringen var mannen som i 2004 engasjerte to Bandidosmedlemmer til å ta seg av en mann i et pengeoppgjør. Politiet hadde tatt opp 18.000 telefonsamtaler i saken, og blant disse skulle det altså være bevismateriale mot 37-åringen.

I tingretten fikk han seks måneder fengsel, men slik gikk det ikke da saken kom til lagmannsretten. Ifølge Nettavisen avviste lagmannsretten lydopptakene som bevismateriale. For å kunne legge fram slikt bevismateriale må det nemlig være sterk mistanke om en forbrytelse som har en strafferamme på minst 10 år fengsel. Det mente lagmannsretten at det ikke var. Det endte med at statsadvokaten la ned påstand om full frifinnelse.

Også en 45-åring som var dømt i tingretten ble frikjent i lagmannsretten.

Den som fikk strengest straff i tingretten, var en 32-åring som ble dømt til forvaring i seks og et halvt år. Blant annet for en rekke grove voldshandlinger.

I lagmannsretten ble han i går frifunnet for flere av disse forholdene, blant annet for trusler med skytevåpen og for frihetsberøvelse. Han ble derimot funnet skyldig i legemsbeskadigelse og for å ha hensatt noen i en hjelpeløs situasjon.

32-åringen blir dermed den eneste som blir dømt i lagmannsretten. Straffeutmålingen mot han skjer på mandag.