KRISTIANSAND: — Dette er det verste jeg har sett noen gang i hele mitt liv. De kjørte som selvmordskandidater, som om de ikke ville leve lenger, sier Trygve Malmgren og Sølvi Iversen fra Farsund, til fvn.no.

Sjokkerte De var sjokkerte vitner til galmannskjøringen på E 39. De fem engelskregistrerte bilene kjørte i følge, og marerittet startet på Mones rett før Mandal. Da svingte to av bilene ut rett før tunnelen og kjørte forbi i full fart. De fortsatte forbikjøringen inn i tunnelen, og kjørte ifølge Malmgren og Iversen forbi tre biler.

— Hvor fort kjørte de?

— Det vet jeg ikke helt, men de kom som i et rykk da de kjørte forbi inne i tunnelen. Køen vår lå i fartsgrensa på 60 eller 70 km/t, så de må ha kjørt mye fortere enn det, sier Malmgren.

Da de nærmet seg Tregde, la to av bilene seg over i venstre kjørebane og kjørte forbi. To av de engelske bilene lå på venstre side av den lange midtrabatten, mens to andre lå i høyre kjørebane.

— De kjørte som idioter, og slang seg inn rett foran og bak bilene de kjørte forbi. Dette kunne gått helt galt. Det var mange bilister som tutet og blinket med lysene for å få dem til å stoppe, men det nyttet ikke. At ikke dette endte med en ulykke, forstår jeg nesten ikke, sier Trygve Malmgren.

— I det de kjørte forbi, passerte de flere ”Forbikjøring forbudt”-skilter. De kjørte også forbi foran flere svinger uten å ha sikt, sier ekteparet.

Små barn i bilene - Og flere bilene hadde små barn i. I den ene bilen var det i hvert fall tre små barn i, sier Sølvi Iversen.

Mens mannen kjørte, ringte hun til politiet. Da meldte de fra om tre biler. Etterpå kom det to til.

Den hasardiøse ferden fortsatte på E 39 mot Kristiansand. Den siste bilen i det engelske følget slakket ifølge Malmgren litt av i bunnen av Tryvannsbakken. Den svingte etter hvert inn mot Søgne.

— Jeg tror bilførerne snakket sammen på telefon og advarte hverandre mot politiet, sier han.

Stoppet to av bilene Mens bilene fortsatte mot Kristiansand, gjorde politiet seg klare. De sperret veien ved havarilommen rett før Shell-stasjonen på Fidjane. Der fikk de stoppet to av de engelske bilene.

— Mens de pratet med politiet, stod de bare og smilte. Politiet innrømte at dette var en kinkig sak siden dette var engelske turister på vei til fergen, sier Trygve.